Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika aan de zijkant in en verwijder de zaadlijsten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met ¼ van de olijfolie en helft van het zout.
2
Rooster 30 min. in de voorverwarmde oven tot de paprika’s wat geblakerd zijn.
3
Rooster de walnoten in een droge pan goudbruin.
4
Meng ¾ van de walnoten, geroosterde paprika, resterende olie, balsamico azijn, knoflook, cayennepeper, helft van het sap en de rasp van de citroen in een keukenmachine en mix tot een muhammara.
5
Bereid het flatbread volgens de aanwijzing op de verpakking.
6
Schep de muhammara in een kommetje en verdeel de granaatappel pitjes en overige walnoten over het geheel.
7
Maak af met de overgebleven rasp van de citroen en serveer met de flatbread.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.