Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
8 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunnen halve maantjes.
2
Meng in een schaal 1 fijngesnipperde sjalot, een uitgeperst teentje knoflook en de mosterd, tot alles mooi samen komt. Rol het verse taartdeeg uit en leg in het midden de boerenkool. Leg daaroverheen dakpansgewijs de zoete aardappel. Smeer de zoete aardappel in met een klein beetje olijfolie en de rand van het taartdeeg met een losgeklopt ei.
3
Zet de galette in het midden van de oven gedurende 30 minuten (dek af met aluminiumfolie mocht de bovenkant te donker worden).
4
Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de gesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak gaar. Meng 1 el bloem met de kookroom en voeg toe aan de champignons en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer de zoete aardappel galette in taartpuntjes, en garneer met een flinke lepel champignons in roomsaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.