In samenwerking met:
zoete aardappelroste met avocado
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zoete aardappelrösti met avocado

Een torentje van zelfgemaakte zoete aardappelrösti gecombineerd met avocado, mais, ei en ui. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en in 25 minuten tover je dit kleurrijke gerecht op tafel! Probeer het zelf en verras jouw gezin, geliefde óf jezelf met deze lekkere maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zoete aardappelrösti met avocado

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Schil de zoete aardappelen en rasp deze met een grove rasp. Hak ¾ van de takjes peterselie fijn. Meng de zoete aardappel met de helft van de fijngehakte peterselie, mais en eieren.
2
Verhit een pan met de olijfolie. Maak porties van het röstibeslag met een eetlepel en schep deze in de pan. Bak de rösti in 6 min. goudbruin en gaar aan beide kanten, herhaal dit tot het beslag op is.
3
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado’s in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de rode ui fijn. Rasp de schil van de limoen op een fijne rasp en meng met de rode ui, avocado en overige fijngehakte peterselie tot een guacamole. Breng de guacamole op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de rösti’s over de borden en leg hier 1 el guacamole op. Leg hier weer een rösti op, herhaal dit tot er een stapel ontstaat. Garneer de rösti’s met de rucola en de resterende peterselie.

Tip: blijft er rucola over? Verwerk dit in een pesto of salade.

Rösti: overheerlijke aardappel ‘koeken’

Rösti is een heerlijk Zwitsers gerecht dat bestaat uit geraspte aardappelen die tot een platte ronde koek worden gevormd en vervolgens worden gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het gerecht wordt vaak gegeten als ontbijt of bijgerecht en kan op verschillende manieren worden bereid.

Het verhaal gaat dat rösti oorspronkelijk afkomstig is uit de Zwitserse regio Bern, waar het werd geserveerd als ontbijtgerecht voor boeren. In de loop der jaren is het gerecht uitgegroeid tot een populaire lekkernij in heel Zwitserland en daarbuiten.

Rösti kan op verschillende manieren worden bereid en er zijn talloze variaties mogelijk. Zo kan er bijvoorbeeld kaas, ui, spek of kruiden aan worden toegevoegd voor extra smaak. Ook kunnen er verschillende groenten zoals wortels, pastinaak en pompoen worden gebruikt om een gezonde en kleurrijke variant te maken. Zoals in dit recept van DekaMarkt waar we de aardappelrösti afmaken met avocado, rucola en ui.

Rösti kan worden geserveerd als bijgerecht bij vlees of vis, als ontbijt met gebakken eieren of als vegetarische optie met een salade erbij. Het gerecht kan ook worden gebruikt als basis voor een quiche of ovenschotel.

Kortom, rösti is een veelzijdig gerecht dat op verschillende manieren kan worden bereid en geserveerd. Het is een heerlijke en eenvoudige manier om aardappelen te gebruiken en is zeker het proberen waard!

Een ander lekker zoete aardappelrösti recept proberen? Kies voor deze rösti met cheddar en bonencrème. Dit gerechtje kan je naast in de pan ook heel gemakkelijk bereiden op een gourmetstel of op een bakplaat. Leuk tijdens een avondje gourmetten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via