Een torentje van zelfgemaakte zoete aardappelrösti gecombineerd met avocado, mais, ei en ui. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en in 25 minuten tover je dit kleurrijke gerecht op tafel! Probeer het zelf en verras jouw gezin, geliefde óf jezelf met deze lekkere maaltijd.
Tip: blijft er rucola over? Verwerk dit in een pesto of salade.
Rösti is een heerlijk Zwitsers gerecht dat bestaat uit geraspte aardappelen die tot een platte ronde koek worden gevormd en vervolgens worden gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het gerecht wordt vaak gegeten als ontbijt of bijgerecht en kan op verschillende manieren worden bereid.
Het verhaal gaat dat rösti oorspronkelijk afkomstig is uit de Zwitserse regio Bern, waar het werd geserveerd als ontbijtgerecht voor boeren. In de loop der jaren is het gerecht uitgegroeid tot een populaire lekkernij in heel Zwitserland en daarbuiten.
Rösti kan op verschillende manieren worden bereid en er zijn talloze variaties mogelijk. Zo kan er bijvoorbeeld kaas, ui, spek of kruiden aan worden toegevoegd voor extra smaak. Ook kunnen er verschillende groenten zoals wortels, pastinaak en pompoen worden gebruikt om een gezonde en kleurrijke variant te maken. Zoals in dit recept van DekaMarkt waar we de aardappelrösti afmaken met avocado, rucola en ui.
Rösti kan worden geserveerd als bijgerecht bij vlees of vis, als ontbijt met gebakken eieren of als vegetarische optie met een salade erbij. Het gerecht kan ook worden gebruikt als basis voor een quiche of ovenschotel.
Kortom, rösti is een veelzijdig gerecht dat op verschillende manieren kan worden bereid en geserveerd. Het is een heerlijke en eenvoudige manier om aardappelen te gebruiken en is zeker het proberen waard!
Een ander lekker zoete aardappelrösti recept proberen? Kies voor deze rösti met cheddar en bonencrème. Dit gerechtje kan je naast in de pan ook heel gemakkelijk bereiden op een gourmetstel of op een bakplaat. Leuk tijdens een avondje gourmetten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment