Gepaneerde Zalm Met Romige Citroenrijst 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gepaneerde zalm met romige citroenrijst

Onze favoriete maaltijden voor doordeweeks zijn makkelijk te maken, maar óók super smaakvol. Deze gepaneerde zalm met romige citroenrijst is hier een heerlijk voorbeeld van! De zalm bereid je in de airfryer met kruiden en Parmezaanse kaas en in de tussentijd maak je de romige citroenrijst. Zó lekker dat je ervan kan blijven eten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gepaneerde zalm met romige citroenrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd apart.
2
Verwarm de airfryer voor op 200°C en bekleed het mandje met bakpapier. Snijd de zalm in blokjes en doe in een kom. Voeg de olijfolie, het knoflookpoeder, paprikapoeder, wat peper en zout en ½ van de Parmezaanse kaas toe. Mix goed en leg de zalmblokjes in de airfryer. Bak voor 8 min.
3
Pel en hak ondertussen de knoflook en sjalot fijn. Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook en sjalot toe. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit. Voeg het citroensap, de kookroom, de overige Parmezaanse kaas, groene asperges en wat peper en zout toe en mix totdat de saus indikt. Voeg de gekookte rijst en mix totdat de structuur zacht en romig is.
4
Serveer de rijst en asperges met de zalm.

De voordelen van een airfryer

Veel Nederlanders hebben er tegenwoordig één in huis: de airfryer! De voordelen van het gebruik van een airfryer zijn heel veelzijdig. Allereerst zorgt de airfryer voor een gezondere bereiding omdat er weinig tot geen olie nodig is, waardoor gerechten minder vet en calorieën bevatten. Daarnaast is de bereidingstijd korter in vergelijking met traditionele ovens, wat energie en tijd bespaart. De airfryer warmt snel op en kookt gelijkmatig dankzij de circulatie van hete lucht. Hierdoor behouden voedingsmiddelen hun textuur en smaak.

Recepten uit de airfryer

De airfryer is bovendien veelzijdig; je kunt er verschillende gerechten mee maken, van frietjes tot gegrilde groenten. Wij lichten een aantal heerlijke recepten om te bereiden in de airfryer uit:

  • Krokante garnalen uit de airfryer: lekker met een frisse salade én zoete aardappelfriet. De zoete aardappelfriet leg je eerst in de airfryer en bak je alvast even, vervolgens marineer je de garnalen en leg je ze boven op de frietjes in de airfryer. Bak lekker krokant en serveer met salade en citroenmayonaise.
  • Aubergine friet uit de airfryer: frietjes gemaakt van groenten, ideaal! Het bevat een stuk minder calorieën en koolhydraten dan ‘echte’ friet en het is minstens zo lekker. Kies eens voor deze aubergine friet uit de airfryer en serveer het bij de borrel.

Couscous met zalm en bloemkool uit de airfryer: nog zo’n lekker recept met zalm! Bloemkoolroosjes met harissa, zalm met citroen en couscous. Dit is zo’n maaltijd die je iedere week wel wilt eten zodra je het eenmaal op hebt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via