Hele kip uit de airfryer
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Hele kip uit de airfryer

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de airfryer voor op 200ºC. Maak de aardappelen schoon, maar schil ze niet en snijd in blokjes.
2
Meng de olijfolie in een grote kom met peper en zout naar smaak. Rasp de helft van de gele schil van de citroen en voeg samen met het sap van de citroen toe aan de olie. Roer door en voeg de aardappelblokjes toe en meng door elkaar. Schep de aardappelblokjes in het mandje van de airfryer en bak in 20 min. goudbruin. Haal de aardappeltjes uit de airfryer.
3
Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en hak fijn. Mix de kruiden samen met de geitenkaas en de rasp van de gele schil van de overige citroen tot een gladde massa. Vul de buikholte van de kip met het geitenkaasmengsel.
4
Besmeer de buitenkant van de kip met 2/3 van de boter en leg de kip in het mandje van de airfryer. Zet de temperatuur op 170ºC en bak 20 à 25 min. Voeg de laatste 10 min. de aardappelblokjes toe om deze weer op te warmen.
5
Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 6 à 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en schep de sperziebonen om met 1/3 van de boter. Serveer de kip met de aardappelblokjes en sperziebonen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Soort
AGV
Airfryer
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via