Krokante kabeljauw visfrietjes uit de airfryer met groentedip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Krokante kabeljauw visfrietjes uit de airfryer met groentedip

Een portie bitterballen uit de frituur of airfryer kennen we allemaal. Zin in wat anders of wil je de gasten verrassen met iets nieuws? Ga dan voor deze krokante kabeljauw visfrietjes uit de airfryer met groentedip. Ook lekker met een frisse salade als complete maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept krokante kabeljauw visfrietjes uit de airfryer met groentedip

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de airfryer voor op 180ºC en klop ondertussen het ei los in een schaaltje en zet apart.
2
Meng de bloem, patatkruiden, peper en zout in een ander schaaltje en zet ook apart. Vul een 3e schaaltje met de panko.
3
Snijd de kabeljauw in reepjes. Paneer de stukjes kabeljauw door ze achtereenvolgens door het bloemmengsel, het ei en de panko te halen. Herhaal dit totdat de kabeljauw op is.
4
Bak de visfrietjes in ca. 10-15 min. goudbruin in de airfryer. Leg de stukjes vis niet tegen elkaar aan, anders worden ze niet krokant.
5
Maak ondertussen de groentedips. Meng de helft van de Griekse yoghurt met avocado, limoensap, knoflookpoeder en peper en zout. Pureer het geheel.
6
Meng de overige Griekse yoghurt met 1/3 gekookte rode biet, korianderpoeder, geitenkaas, peper en zout. Pureer het geheel.
7
Snijd een citroen in partjes. Serveer de krokante visfrietjes met citroenpartjes en de groentedip.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via