Het kerstdiner: het is bijna zover. Heb jij nog geen idee welke kerstrecepten je tijdens de feestdagen wilt maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben twee soorten voor-, hoofd- en nagerechten voor jou op een rijtje gezet. Een snelle variant voor de beginnende koks (of de koks die niet al teveel moeite willen doen) en uitgebreide recepten voor degenen die wat langer in de keuken willen staan.
Uitgebreid: Romige pastinaak-kippensoep
Wil je een keer iets anders serveren dan de standaard soepen? Dan is deze romige pastinaak-kippensoep een absolute aanrader. Bak het vel van de kippenbouten totdat deze knapperig zijn. Voeg dit toe aan je soep en je hebt een heerlijk krokantje. De soep heb je in 1 uur en 15 minuten op tafel staan.
Snel: Pesto pappardelle met portobello ‘cadeautje’
In dit recept wordt de portobello gevuld met mozzarella, cherrytomaatjes en basilicum. Deze heerlijke verrassing is een waar cadeautje in dit gerecht! Als je de portobello’s gevuld hebt kun je verder met het maken van de pesto en pangrattato. Ook dat heb je in een handomdraai gemaakt! Met de bereiding van de portobello, pesto en pangrattato ben je maar 35 minuten bezig.
Uitgebreid: Citroenkip met saffraan, witte wijnsaus en ratatouille
Heb jij al eens saffraan verwerkt in je gerechten? Saffraan heeft een bijzondere smaak met een sterk aroma. In dit recept gebruiken we saffraan in combinatie met de citroenkip. Laat de kip een uur in de oven garen en ga ondertussen verder met de ratatouille. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! Na 2 uur en 10 minuten kun je aan tafel.
Snel: Panna cotta dessert met jelly pudding en rood fruit
Deze panna cotta met jelly pudding is een echte eye-catcher aan tafel! En dat terwijl het maar 6 ingrediënten bevat. Je bent snel klaar met de bereiding van het dessert, maar het moet wel 6 uur opstijven in de koelkast. Daarom kun je dit gerecht het beste een dag van tevoren maken.
Uitgebreid: Stoofperen galette met kaneelijs
Stoofperen zijn een echte klassieker tijdens het kerstdiner. Je zou de stoofperen ook kant-en-klaar kunnen kopen, maar versbereid is een stuk lekkerder. Het bereiden van de stoofperen kost in dit recept de meeste tijd, in totaal ben je 3 uur aan dit dessert kwijt. Verwerk de peertjes in een galette en top af met kaneelijs.
Maak het kerstdiner compleet met een afspeellijst! Wij hebben een selectie gemaakt van nummers die een gezellige toevoeging zijn aan jouw avond. In de afspeellijst worden kerstnummers afgewisseld met rustige hitjes (dus geen Kerst overkill ?). Je vindt de afspeellijst hier!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment