Zo creëer je de perfecte picknick
Lifestyle

Zo creëer je de perfecte picknick

Het zonnetje laat zich eindelijk zien, dus het is de hoogste tijd om lekker de gaan picknicken! Je kan natuurlijk gewoon in je eigen tuin picknicken, maar ook het park, het strand of het bos zijn leuke plekken om buiten de deur te genieten van een picknick. Een picknick draait vooral om de lekkere hapjes, maar door een gezellige plek te creëren wordt nóg leuker. Hier lees je onze tips voor de perfecte picknick.

Picknick

Kleed of tafel?

Een picknick kan je zo uitgebreid maken als je zelf wil. Met een picknickkleed, brood en lekkere kaasjes kom je al een heel eind, maar het kan natuurlijk ook veel uitgebreider! Een kleed is niet altijd even comfortabel en niet iedereen heeft een picknicktafel. Daar hebben wij iets op verzonnen: een pallettafel. Ideaal tijdens een picknick in je eigen tuin. Je ziet tegenwoordig steeds vaker palletbanken, maar ook als picknicktafel is dit ideaal! Leg hem op je kleed, leg er eventueel een tafelkleed bovenop en genieten maar.

Comfortabel picknicken
Je wilt tijdens een picknick ook wel een beetje lekker zitten. Leg dan kussentjes weg om op te zitten en geniet de hele dag van een comfortabel zitplekje, waar je ook bent. Bovendien zorgen gezellige kussentjes meteen voor een sfeervolle picknick. Twee vliegen in één klap!

Stijlvol servies
Bij een picknick denk je vaak aan wegwerpservies en weinig decoratie. Maar ook een picknick kan je heel gezellig aankleden én met leuk servies. Zeker als je in je eigen tuin gaat picknicken kan je helemaal los gaan met de tafelsetting! Gebruik je eigen servies of kies bijvoorbeeld voor handig picknickservies van bamboe, dat gaat niet snel kapot én is duurzaam!

Picknick
Picknick

Ook handig
De basis staat: je hebt een fijne zitplek gecreëerd en jouw hapjes kunnen geserveerd worden op het servies. Toch zijn er nog een paar items die ook heel handig of gewoon leuk zijn om mee te nemen. Wij zetten het voor je op een rijtje:
– Koelbox
– Spelletjes
– Decoratie (slingers/lampionnen)
– Servetten
– Bluetooth muziekboxje
– Zonnebrandcrème

Alles voorbereid? Let’s go!
Nu je alle voorbereidingen voor de perfecte picknick hebt getroffen, is het natuurlijk ook belangrijk om te bedenken welke hapjes je meeneemt. Onze favoriete picknickrecepten ontdek je in de picknick experience. Hapjes klaar, alles ingepakt én je goede humeur bij je? Dan is het tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van een heerlijke picknick in de zon.

Verkoelend drankje om mee te nemen

Ben je helemaal klaar voor de picknick? Dan is het tijd om lekkere gerechten en drankjes te maken. Denk aan een frisse aardbeiensiroop met citroen en gember voor de dorst, of goed belegde desembroodjes.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via