Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Ovenschotel met kip en zoete aardappel

Ovenschotel met kip en zoete aardappel

Geen inspiratie voor een avondmaaltijd? Kies dan voor deze ovenschotel met kip en zoete aardappel! De ovenschotel zit boordevol groenten en je hebt er bijna geen werk aan. Zet de maaltijd in de oven en je kunt in de tussentijd gewoon iets anders doen. Ideaal toch?

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding2 uren 10 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd2 uren 50 minuten

Ingrediënten
 2 kipdijfilets
 2 el honing
 3 el ketjap
 2 tl knoflookpoeder
 1 tl paprikapoeder
 2 kleine zoete aardappels
 1 groene paprika
 100 gr cherrytomaten
 2 takjes oregano
 2 takjes tijm
 1 citroen

Bereidingswijze
1

Snijd de kip in grote stukken en leg in een kom. Voeg hier de honing, ketjap, knoflookpoeder en paprikapoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de paprika in reepjes en halveer de cherrytomaten. Leg de zoete aardappelen, paprika en cherrytomaten in een ovenschaal, gevolgd door de gemarineerde kip. Giet de helft van de overige marinade over de ovenschaal en verdeel hier de tijm en de helft van de oregano over.

3

Zet de ovenschotel in 40 min. in het midden van de oven. De ovenschotel is klaar zodra de kip gaar is en de zoete aardappel zacht is. Snijd de citroen in schijfjes. Garneer de ovenschotel met de schijfjes citroen en de overgebleven oregano.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 kipdijfilets
 2 el honing
 3 el ketjap
 2 tl knoflookpoeder
 1 tl paprikapoeder
 2 kleine zoete aardappels
 1 groene paprika
 100 gr cherrytomaten
 2 takjes oregano
 2 takjes tijm
 1 citroen

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de kip in grote stukken en leg in een kom. Voeg hier de honing, ketjap, knoflookpoeder en paprikapoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de paprika in reepjes en halveer de cherrytomaten. Leg de zoete aardappelen, paprika en cherrytomaten in een ovenschaal, gevolgd door de gemarineerde kip. Giet de helft van de overige marinade over de ovenschaal en verdeel hier de tijm en de helft van de oregano over.

3

Zet de ovenschotel in 40 min. in het midden van de oven. De ovenschotel is klaar zodra de kip gaar is en de zoete aardappel zacht is. Snijd de citroen in schijfjes. Garneer de ovenschotel met de schijfjes citroen en de overgebleven oregano.

Ovenschotel met kip en zoete aardappel

Trek in nog een ovenschotel? Check hier meer recepten!

Meld je aan voor Thuisgekookt

Kook een portie meer! Het is supermakkelijk om een portie extra te bereiden wanneer je toch al kookt en zo kun je al heel snel wat voor een ander betekenen. Via Thuisgekookt deel je heel makkelijk een portie met je lieve buur of mensen uit je omgeving. Dus meld je aan via aanmeldpagina op thuisgekookt.nl en laat een ander mee genieten.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.