Print opties

Sluiten

Aspergesoep met zalm & mascarpone

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng het water met de schillen en uiteinden van de asperges en een groentebouillonblokje aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon.
2
Snijd de asperges in stukjes. Stoof de aspergetips op laag vuur zachtjes gaar in een klontje roomboter en een scheutje bouillon.
3
Fruit de ui 2 minuten zachtjes in de roomboter. Voeg de rest van de asperges en aardappel toe en bak op laag vuur 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat deze tot de helft inkoken.
4
Voeg de aspergebouillon samen met het sap van de sinaasappel toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
5
Roer de mascarpone en het citroensap door de soep en pureer hem met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
6
Garneer de soep met de zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.