Meng het water, de gist, de suiker en het zout in een kom. Laat 10-15 min. staan tot het een beetje begint te schuimen. Voeg de bloem toe en meng in een keukenmachine tot een deeg.
2
Kneed het deeg op de werkbank kort tot een licht plakkerige bal. Dek af met een vochtige doek en laat 45-60 min. rijzen tot het verdubbeld is in volume.
3
Bestuif het werkblad met wat bloem en snijd het deeg in 6 gelijke stukken van ±85 gr per stuk. Vorm elk stuk tot een bal, bestuif met bloem en laat 10 min. rusten.
4
Druk de ballen met je vingers tot circkels van ongeveer 15 cm doorsnede en laat 10-15 min. rusten.
5
Verwarm ondertussen de oven voor op 240°C en plaats een pizzasteen of omgekeerde bakplaat op het onderste rek. Leg de deegcirkels op bakpapier en bak 5-6 min. in de oven tot ze opbollen en licht kleuren. Haal uit de oven en bewaar in een kom onder een theedoek.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.