In samenwerking met:
OSB Java Blend Voor Nasi Bami Bami Met Kipsaté En Satésaus (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Bami kipsaté met satésaus

Houd jij ook zo van bami? Probeer dan eens deze traditionele variant van de bami met kipsaté en zelfgemaakte satésaus. Het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en de zelfgemaakte satésaus maakt het gerecht helemaal af!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bami kipsaté met satésaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode peper en bosui in ringen en snijd de koriander grof.
2
Snijd de kipdijfilet in stukjes van 3 bij 3 cm en rijg aan de spiesen. Smeer in met de ketjap manis. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan en bak de spiesen in 10 min. rondom bruin.
3
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Verhit de resterende zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de helft van de sambal en de World Spice Meal Nasi & Bami toe. Voeg de rode peper, paprika, spitskool en taugé toe en roerbak 3 min. Voeg de mie toe en verwarm mee voor 5 min.
5
Voeg ondertussen de pindakaas, kokosmelk, sojasaus en resterende sambal toe aan een pan en verhit 5 min. op laag vuur.
6
Serveer de bami met de kip spiesen, satésaus, pinda’s en de koriander.

Variatietip: wil je nog een extra bite toevoegen aan het gerecht? Strooi dan nog wat gebakken uitjes over de bami en geniet!

Een smakelijk Oosters gerecht

Een hoogtepunt uit de Oosterse keuken welke erg bekend is, is de bami. Dit traditionele gerecht vindt zijn oorsprong in China. Doordat je met bami alle kanten op kunt is het ook in de rest van de wereld erg geliefd. Naast de tradionele bami, zoals deze bami met veel groenten kun je ook gaan voor deze trendy variant: de bami bowl.

Het meest belangrijke ingrediënt van bami zijn de mie noedels, deze kun je met de hand zelf maken of gewoon kant-en-klaar kopen in de winkel. Je kookt ze slechts een aantal minuten tot ze gaar zijn. Het geheim van een goede bami zit in de saus, die je zelf bereid met verse ingrediënten. De saus wordt meestal gemaakt van sojasaus en een vleugje sesamolie. Wil je een dikkere saus? Ga dan voor een zelfgemaakte satésaus. Een lekkere satésaus maak je van pindasaus, kokosmelk en sojasaus. De saus maakt het gerecht namelijk helemaal compleet!

Naast de mie en de saus voeg je lekker veel groenten toe om het gerecht extra voedingsstoffen te geven. Denk bijvoorbeeld aan wortelen, paprika en kool. Dit zijn de meest voorkomende groenten in een bami gerecht. Voeg ook extra proteïne toe, zoals bijvoorbeeld kip, rundvlees of garnalen. Wil je een vega variant? Ga dan voor tofu. Ook erg lekker in dit gerecht!

Garneer je bami gerecht met bosui, koriander of gebakken uitjes om het gerecht af te maken. Je kunt ook nog extra kroepoek toevoegen als bijgerecht of een lekkere frisse komkommersalade. Eet smakelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via