Houd jij ook zo van bami? Probeer dan eens deze traditionele variant van de bami met kipsaté en zelfgemaakte satésaus. Het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en de zelfgemaakte satésaus maakt het gerecht helemaal af!
Variatietip: wil je nog een extra bite toevoegen aan het gerecht? Strooi dan nog wat gebakken uitjes over de bami en geniet!
Een hoogtepunt uit de Oosterse keuken welke erg bekend is, is de bami. Dit traditionele gerecht vindt zijn oorsprong in China. Doordat je met bami alle kanten op kunt is het ook in de rest van de wereld erg geliefd. Naast de tradionele bami, zoals deze bami met veel groenten kun je ook gaan voor deze trendy variant: de bami bowl.
Het meest belangrijke ingrediënt van bami zijn de mie noedels, deze kun je met de hand zelf maken of gewoon kant-en-klaar kopen in de winkel. Je kookt ze slechts een aantal minuten tot ze gaar zijn. Het geheim van een goede bami zit in de saus, die je zelf bereid met verse ingrediënten. De saus wordt meestal gemaakt van sojasaus en een vleugje sesamolie. Wil je een dikkere saus? Ga dan voor een zelfgemaakte satésaus. Een lekkere satésaus maak je van pindasaus, kokosmelk en sojasaus. De saus maakt het gerecht namelijk helemaal compleet!
Naast de mie en de saus voeg je lekker veel groenten toe om het gerecht extra voedingsstoffen te geven. Denk bijvoorbeeld aan wortelen, paprika en kool. Dit zijn de meest voorkomende groenten in een bami gerecht. Voeg ook extra proteïne toe, zoals bijvoorbeeld kip, rundvlees of garnalen. Wil je een vega variant? Ga dan voor tofu. Ook erg lekker in dit gerecht!
Garneer je bami gerecht met bosui, koriander of gebakken uitjes om het gerecht af te maken. Je kunt ook nog extra kroepoek toevoegen als bijgerecht of een lekkere frisse komkommersalade. Eet smakelijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment