Boerenkool stamppot met spekjes en honing mosterd jus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Breng een grote pan water aan de kook, voeg de aardappelen toe en leg de boerenkool bovenop de aardappelen. Kook in 15 à 20 min. gaar.
2
Giet de aardappelen af en voeg ½ van de roomboter, de melk en Verstegen Mix voor stamppot boerenkool toe en stamp fijn. Breng op smaak met zout.
3
Verhit ondertussen een pan en bak de spekreepjes krokant. Haal de spekreepjes uit de pan maar laat het vet in de pan. Voeg de overige boter, honing, ½ van de mosterd, bouillon en warm water toe en roer door. Voeg de rozemarijn toe en laat de jus 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
4
Serveer de boerenkool met de spekjes, jus en overige mosterd.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.