Deze bosbessen mango chia mousse is een kleurrijk én voedzaam ontbijt dat perfect is voor zomerse dagen. Met mooie lagen van mangoblokjes, bosbessen chia mousse en pure chocolade is dit een heerlijk begin van de dag.
Tip: maak de chia mousse een avond van tevoren zodat het een hele nacht in de koelkast staat om op te stijven. Zo wordt het echt goed dik.
Chia wie? Chiazaad! Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wellicht zijn deze voedzame zwarte zaadjes helemaal nieuw voor jou. We leggen je graag uit wat chiazaad precies is! Het zijn kleine eetbare zwarte zaadjes, afkomstig van de chiaplant. Deze kruidachtige plant groeit in Midden-Amerika en de zaadjes eten wij op. Hoewel het product al jaren bestaat, is het de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wordt het gezien als een superfood. Chiazaad zit namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Het is een bron van vezels, het bevat veel mineralen en eiwitten en chiazaad bevat geen suikers en is koolhydraatarm. Perfect om bijvoorbeeld een koolhydraatarm recept voor het ontbijt mee te maken.
Heb je chiazaad in huis? Dan zijn er meerdere manieren om het te eten! Meng het bijvoorbeeld door je yoghurt of kwark voor een gezond recept om de dag mee te beginnen. Met chiazaad kan je ook een romige mousse maken, zoals in de bosbessen mango chia mousse, of lekkere pudding. Probeer bijvoorbeeld deze chiazaad pudding met frambozenjam en munt. Heerlijk voor het ontbijt! Chiazaad kan je ook fijnmalen in een keukenmachine of met behulp van een vijzel. De fijngemaalde zaadjes kan je toevoegen aan broodbeslag, een romige smoothie, zoals deze groene smoothie met kardemom en chiazaad, of in verschillende baksels. Let er wel op dat je niet meer dan 1 tot 3 eetlepels chiazaad per dag eet. Te veel chiazaad kan namelijk zorgen voor winderigheid, een opgeblazen gevoel of diarree. Benieuwd naar al onze recepten met chiazaad? Je vindt ze op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment