In samenwerking met:
Breekbrood met truffelmayonaise
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Breekbrood met truffelmayonaise

Zeg je borrel, dan zeg je brood! Een brood met dipjes staat altijd wel op tafel wanneer je uitgebreid gaat borrelen met vrienden of familie. Wij hebben een heerlijke variant voor je die je moet proberen: breekbrood met truffelmayonaise én kaas. Lekker om te delen tijdens een avondje borrelen, maar ook heerlijk als bijgerecht tijdens een gourmetavond of op een zomerse dag tijdens de barbecue.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept breekbrood met truffelmayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd iedere Italiaanse bol 4 keer in, snijd net niet helemaal door, zodat er 8 kwarten ontstaan. Besmeer iedere inkeping met een theelepel truffelmayonaise.
2
Snijd de plakjes kaas over de lengte door de helft. Snijd vervolgens over de breedte in 3 gelijke stukken. Snijd de Coburger ham in stukjes van gelijke grootte.
3
Maak een stapeltje van 1 stukje oude kaas, 1 blaadje basilicum, 1 stukje Coburger ham en 1 stukje jong belegen kaas. Steek dit stapeltje tussen een inkeping in het brood.
4
Maak het volgende stapeltje op dezelfde manier en steek tussen de volgende inkeping. Vul zo de rest van de Italiaanse bol.
5
Bak de breekbroodjes ongeveer 12 tot 15 min. in de oven.

Naast het recept van het breekbrood met truffelmayonaise in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to via de video.

Een gouden combinatie

Tijdens een avondje borrelen mogen er een aantal dingen niet ontbreken: iets lekkers uit de frituur, zoals deze oesterzwam fritters, een lekker kaasje en brood met smeersels als truffelmayonaise. Maar waarom kies je niet voor deze gouden combinatie: oude kaas én truffel? In dit recept combineren we oude kaas en jonge kaas met Coburger ham en truffelmayonaise. Supersimpel en niet teveel moeite. Het resultaat: een knapperig breekbrood waar je geen genoeg van krijgt.

Nog meer borrelbroden

Breekbrood of borrelbrood zijn van die recepten waarmee je eindeloos kunt variëren. Met weinig moeite zet je een smakelijk hapje op tafel. Kies je favoriete brood, zoals Italiaanse bollen of een rustiek desembrood, snijd er inkepingen in en vul met ingrediënten als kruiden, kaas en knoflook. Zo kun je kiezen voor breekbrood met de combinatie kaas en truffel, maar ook voor breekbrood met mozzarella en zongedroogde tomaten. Het breekbrood is in dit geval gevuld, waardoor elke hap heerlijk is! Of wat dacht je van mini pizza-borrelbroodjes? Deze zet je makkelijk en snel op tafel met maar 5 ingrediënten!

Heb je een borrel met meerdere mensen, kies dan voor een groot brood waar iedereen van geniet. Dit heerlijke borrelbrood met kazen, knoflook en peterselie is hartstikke makkelijk om te maken en ontzettend lekker dankzij de verschillende soorten kazen. Of maak dit tuna melt borrelbrood. Binnen 20 minuten tover je een verrukkelijke snack op tafel, ideaal om te delen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via