
Dol op crème brûlée en oliebollen? Combineer deze twee klassiekers tot een nieuwe oudjaarslekkernij! De oliebollen vullen we met een romige vanille custard en toppen we af met een gekaramelliseerde suikerlaag. Dit is dé ultieme combinatie van krokant en smeuïg. Een feestelijke afsluiter voor het jaar!
Of je nu op een feest bent, of lekker op de bank de champagne popt om klokslag 12: oliebollen zijn hier onmisbaar. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om naturel of krentenoliebollen te halen bij de oliebollenkraam, maar je kan ze ook gemakkelijk zelf maken! Het leuke aan je eigen oliebollen maken, is dat je ze ook gelijk een heerlijke twist kan geven. Denk bijvoorbeeld aan deze crème brûlée oliebollen. We vullen een zelfgemaakte naturel oliebol met een romige vanille custard en toppen het af met een laagje vanille custard met suiker. Door dit kort te branden met een koksbrander, krijg je dat herkenbare suikerlaagje van een crème brûlée. Lekker zoet, knapperig én zacht tegelijkertijd.
Naast de crème brûlée oliebol is deze gevulde oliebol met MonChou en kersen ook een heerlijke variant. De naturel oliebol snijd je open, vul je met monChou en kersen en top je af met wat poedersuiker. Het ziet er feestelijk uit en het is heerlijk van smaak. Of wat dacht je van deze gevulde oliebollen met pistache? Pistache blijft een onmisbare trend en wij verwerken het dan ook graag in een oliebol. De oliebollen vullen we met pistachepasta en toppen we af met gehakte pistachenoten en poedersuiker.
Liever een kleine twist geven aan je oliebol? Dan raden we deze appel-kaneel oliebollen met karamelsaus aan. De subtiele touch van appel en kaneel zorgt voor een licht zoetje aan de oliebollen. Top af met karamelsaus of laat het eventueel achterwege voor als je niet fan bent van deze zoete smaak.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment