Brie Taartje Met Crispy Chili Olie2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Brie taartje met crispy chili olie

Kaasliefhebbers opgelet! Dit brie taartje met een romige kaasvulling en zoete chutney, afgetopt met crispy chili olie voor een pittige twist is alles wat je nodig hebt. Perfect om te delen voor bij een feestelijke Oud & Nieuw borrel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Brie taartje met crispy chili olie

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de brie horizontaal doormidden zodat er twee gelijke ronde plakken ontstaan.
2
Hak de pistachenoten grof. Meng crème de brie, roomkaas en ¾ van de grof gehakte pistachenoten tot een glad mengsel.
3
Besmeer de onderste helft van de brie met ½ van het pistachenoten-briemengsel, gevolgd door ½ van de gekarameliseerde uienchutney. Leg de bovenste helft van de brie erop en bestrijk met de overige pistache-briemengsel, gevolgd door de chutney. Bestrooi met de overige pistachenoten en het zeezout.
4
Bak het taartje in ca. 8 min. tot de kaas zacht is en begint te smelten. Snijd het stokbrood in plakjes. Drapeer de crispy chili olie over het brie taartje en serveer met het stokbrood.

Onmisbaar bij de borrel: kaas!

Als een echte kaaskop bent, dan mag een lekker kaasje natuurlijk niet ontbreken tijdens de borrel. Er zijn talloze kaassoorten te vinden, denk aan de bekende Nederlandse kazen als Gouda, Edammer en Maasdammer, maar ook aan Franse kazen als brie, camembert en Roquefort. Ook zijn wij bijvoorbeeld dol op Italiaanse kazen zoals Parmezaan of Gorgonzola, en Zwitserse kazen zoals Gruyère en Appenzeller. Met al deze soorten kazen kan je onder andere een heerlijke kaasplank maken en serveren met wat zoute crackers of stokbrood.

Wil je eens wat anders dan een kaasplank? Kies dan voor een taart! Jazeker, met kaas kan je ook heerlijke taarten maken. Klink wellicht gek, maar door het op een mooie manier te serveren wordt een kaastaart een echte feestelijke blikvanger op tafel! Denk aan dit brie taartje. We maken het extra cheesy door een romige pistache-kaasvulling toe te voegen. Voeg daar zoete gekarameliseerde uienchutney en een pitje van crispy chili olie aan toe als tegenhanger van de zachte, milde kaas en je hebt het perfecte borrelhapje. Wil je echt uitpakken? Maak dan eens deze kaastaart. Perfect voor grotere gezelschappen! De grootte van deze kaastaart kan je makkelijk aanpassen naar het aantal gasten. Volg het recept of kies je eigen favoriete kazen en stapelen maar! Wil je liever wat kleins serveren? Maak dan je eigen kaassoesjes. In plaats van zoet kiezen we in dit recept voor hartig. Of ga op Spaanse tour en maak deze manchegokroketjes. Het klinkt wellicht moeilijk om je eigen kroketjes te maken, maar dat is zeker niet zo. Het vergt wel wat geduld omdat het kaasmengsel 3 uur in de koelkast moet opstijven, maar zelf ben je maar 30 minuten in de weer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Mosterd
  • Soja
  • Pinda
  • Noten
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via