
Kaasliefhebbers opgelet! Dit brie taartje met een romige kaasvulling en zoete chutney, afgetopt met crispy chili olie voor een pittige twist is alles wat je nodig hebt. Perfect om te delen voor bij een feestelijke Oud & Nieuw borrel.
Als een echte kaaskop bent, dan mag een lekker kaasje natuurlijk niet ontbreken tijdens de borrel. Er zijn talloze kaassoorten te vinden, denk aan de bekende Nederlandse kazen als Gouda, Edammer en Maasdammer, maar ook aan Franse kazen als brie, camembert en Roquefort. Ook zijn wij bijvoorbeeld dol op Italiaanse kazen zoals Parmezaan of Gorgonzola, en Zwitserse kazen zoals Gruyère en Appenzeller. Met al deze soorten kazen kan je onder andere een heerlijke kaasplank maken en serveren met wat zoute crackers of stokbrood.
Wil je eens wat anders dan een kaasplank? Kies dan voor een taart! Jazeker, met kaas kan je ook heerlijke taarten maken. Klink wellicht gek, maar door het op een mooie manier te serveren wordt een kaastaart een echte feestelijke blikvanger op tafel! Denk aan dit brie taartje. We maken het extra cheesy door een romige pistache-kaasvulling toe te voegen. Voeg daar zoete gekarameliseerde uienchutney en een pitje van crispy chili olie aan toe als tegenhanger van de zachte, milde kaas en je hebt het perfecte borrelhapje. Wil je echt uitpakken? Maak dan eens deze kaastaart. Perfect voor grotere gezelschappen! De grootte van deze kaastaart kan je makkelijk aanpassen naar het aantal gasten. Volg het recept of kies je eigen favoriete kazen en stapelen maar! Wil je liever wat kleins serveren? Maak dan je eigen kaassoesjes. In plaats van zoet kiezen we in dit recept voor hartig. Of ga op Spaanse tour en maak deze manchegokroketjes. Het klinkt wellicht moeilijk om je eigen kroketjes te maken, maar dat is zeker niet zo. Het vergt wel wat geduld omdat het kaasmengsel 3 uur in de koelkast moet opstijven, maar zelf ben je maar 30 minuten in de weer.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment