Print opties

Sluiten

Crispy chili-olie

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediƫnten

10 personen
Ingrediƫnten
1
Doe de olijfolie in een steelpan en verhit. Snijd ondertussen de boerenkool zeer fijn en frituur krokant in de warme olie. Schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie in de pan en zet het vuur uit.
2
Pel en snijd de knoflook in hele dunne reepjes. Pel en snijd de ui in hele dunne halve maantjes.
3
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en hak grof. Gebruik dezelfde koekenpan om de mosterdzaadjes droog te roosteren tot ze beginnen te springen. Stamp de mosterdzaadjes fijn in een vijzel.
4
Verwarm de olijfolie opnieuw en voeg de ui en knoflook toe. Zodra ze beginnen te slinken voeg je de chilivlokken toe. Roer ten slotte de mosterdzaadjes, boerenkool, gehakte walnoten en wat zout door de olie. Laat iets afkoelen en schenk in een gesteriliseerde pot, draai het deksel erop en laat volledig afkoelen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.