Crostini Met Gebakken Champignons En Appelstroopglaze
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze

Deze crostini met gebakken champignons is heerlijk als lunch maar ook lekker als borrelhapje. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld in plakken gesneden ciabattabrood. Door het zoete van de appelstroop, het zoute van de kaas en het hartige van de champignons is het een heerlijk combinatie.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C, besprenkel het brood met de olijfolie extra vierge en rooster 10 min. in de oven tot het brood goudbruin en krokant is.
2
Halveer de appel en snijd de ene helft in blokjes en de andere helft in plakjes. Verhit een koekenpan met de olie of boter en fruit de ui en tijm 1 min. aan. Voeg de champignons toe bak ze in 8 min. goudbruin. Voeg de appelblokjes toe, bak ze kort mee en breng op smaak met peper en zout.
3
Meng ondertussen de appelstroop met de balsamicoazijn en 2 el olijfolie extra vierge tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.
4
Leg de rucola op de crostini’s, gevolgd door de gebakken champignons, de plakjes appel en Parmezaanse kaas en besprenkel met de appelstroopglaze.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?