In samenwerking met:
Kerrie Crostini Met Vegan Kip Kerrie Salade (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Crostini met vegan kip kerrie salade

Deze lekkere borrelhap is helemaal vegan dankzij het gebruik van vegan brood, plantaardige kip, kokosyoghurt en vegan mayonaise. De mango geeft de vegan kip kerrie salade een heerlijke zoete smaak. De salade is ook een uitstekend lunchgerechtje met vegan boterhammen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept crostini met vegan kip kerrie salade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het brood in plakken van 2 cm dikte en smeer in met de helft van de olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in de voorverwarmde oven.
2
Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak de vegan kip in 5 min. goudbruin.
3
Schil de mango en snijd langs de pit het vruchtvlees van de mango af. Snijd de mango in kleine blokjes. Meng samen met de kokosyoghurt, mayonaise, citroensap, ¾ van de Verstegen Kerrie, ¾ van de Verstegen Zwarte peper en het Verstegen Zeezout tot een salade.
4
Snijd de bieslook fijn. Snijd 4/5 van de minikomkommers in dunne plakken en schaaf met een kaasschaaf linten van de andere minikomkommers. Snijd de citroen in partjes.
5
Serveer het geroosterde brood met de vegan kip kerrie salade, bieslook, komkommer, citroenpartjes, de resterende Verstegen Zwarte peper en resterende Verstegen Kerrie.

Tip: vervang de mango door ananas of de kokosyoghurt door sojayoghurt of haveryoghurt.

Weetjes over kip kerrie

Kip kerrie is een heerlijk en populair gerecht dat geliefd is over de hele wereld. Het combineert de smaakvolle aroma’s van kerrie met de malse textuur van (vegan) kip, met als eindresultaat een heerlijk, kruidig gerecht.

De oorsprong van kip kerrie ligt in de Indiase keuken, waar kerriepoeder een essentieel onderdeel is van vele gerechten. Van daaruit heeft het zich verspreid naar andere delen van Azië en uiteindelijk naar Europa en de rest van de wereld. Tegenwoordig vind je kerriepoeder in elke supermarkt en geniet iedereen ervan.

Er zijn talloze variaties van kip kerrie mogelijk, afhankelijk van de regio en culinaire tradities. In de basis bestaat het gerecht uit malse stukjes kipfilet die worden gebakken of gestoofd in een saus op basis van kerriepoeder. De saus kan verder worden verrijkt met ingrediënten zoals ui, knoflook, gember, kokosmelk, tomatenpuree en andere kruiden en specerijen.

Kip kerrie kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het wordt vaak geserveerd met gestoomde rijst, maar kan ook worden genoten met versgebakken naanbrood, roti of zelfs pasta. Daarnaast kan het worden aangevuld met groenten zoals paprika, erwten, wortelen of sperziebonen om een voedzame en kleurrijke maaltijd te creëren.

Met kip kerrie als basis kunnen ook andere gerechten worden bereid, zoals kip kerrie salade, kip kerrie wraps of kip kerrie pasteitjes. Of wat dacht je van een pizza kip kerrie? Het is een veelzijdig gerecht dat ruimte biedt voor creativiteit in de keuken. Of je nu van exotische smaken houdt of gewoon op zoek bent naar een heerlijke maaltijd, kip kerrie is zeker een aanrader om te proberen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?