Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Dame blanche met karamel en speculaas

De dame blanche is dé klassieker onder de desserts. Wij maken dit heerlijke nagerecht nóg lekkerder met stukjes speculaas en een zelfgemaakte chocolade-karamelsaus. Deze saus is onweerstaanbaar lekker. Hier kunnen de kant-en-klare varianten niet aan tippen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept dame blanche met karamel en speculaas

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Meng de suiker en het water in een steelpannetje. Breng op laag vuur aan de kook en laat koken tot het water een goudbruine karamelkleur krijgt. Draai de pan eventueel een beetje rond zodat het mengsel een gelijkmatige kleur krijgt, maar roer niet in de pan. Het kan even duren voordat de suiker verkleurt.
2
Haal de pan van het vuur en roer hier voorzichtig met een garde de slagroom doorheen. Let op! De stoom die hier vanaf komt, is erg heet. Gebruik bij voorkeur een ovenhandschoen of een handdoek.
3
Plaats de pan terug op het vuur en roer tot de karamelsaus glad is. Roer de chocolade en het zout erdoorheen, roer tot alle chocolade is gesmolten en er een mooie saus ontstaat. Laat afkoelen.
4
Verkruimel de speculaasjes. Schep 3 bollen ijs in iedere ijscoupe. Garneer met de verkruimelde speculaasjes en de chocolade-karamelsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via