Dame Blanche Met Karamel En Speculaas
Niveau
Beginner
Tijd
40 min

Dame blanche met karamel en speculaas

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Meng de suiker en het water in een steelpannetje. Breng op laag vuur aan de kook en laat koken tot het water een goudbruine karamelkleur krijgt. Draai de pan eventueel een beetje rond zodat het mengsel een gelijkmatige kleur krijgt, maar roer niet in de pan. Het kan even duren voordat de suiker verkleurt.
2
Haal de pan van het vuur en roer hier voorzichtig met een garde de slagroom doorheen. Let op! De stoom die hier vanaf komt, is erg heet. Gebruik bij voorkeur een ovenhandschoen of een handdoek.
3
Plaats de pan terug op het vuur en roer tot de karamelsaus glad is. Roer de chocolade en het zout erdoorheen, roer tot alle chocolade is gesmolten en er een mooie saus ontstaat. Laat afkoelen.
4
Verkruimel de speculaasjes. Schep 3 bollen ijs in iedere ijscoupe. Garneer met de verkruimelde speculaasjes en de chocolade-karamelsaus.
Dame blanche met karamel en speculaas

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Frans
Soort
IJs
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via