Print opties

Sluiten

Dame blanche met karamel en speculaas

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Meng de suiker en het water in een steelpannetje. Breng op laag vuur aan de kook en laat koken tot het water een goudbruine karamelkleur krijgt. Draai de pan eventueel een beetje rond zodat het mengsel een gelijkmatige kleur krijgt, maar roer niet in de pan. Het kan even duren voordat de suiker verkleurt.
2
Haal de pan van het vuur en roer hier voorzichtig met een garde de slagroom doorheen. Let op! De stoom die hier vanaf komt, is erg heet. Gebruik bij voorkeur een ovenhandschoen of een handdoek.
3
Plaats de pan terug op het vuur en roer tot de karamelsaus glad is. Roer de chocolade en het zout erdoorheen, roer tot alle chocolade is gesmolten en er een mooie saus ontstaat. Laat afkoelen.
4
Verkruimel de speculaasjes. Schep 3 bollen ijs in iedere ijscoupe. Garneer met de verkruimelde speculaasjes en de chocolade-karamelsaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.