In samenwerking met:
Flatbread Met Kipdijshoarma 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat kip
Vrij van vis

Flatbread met kipdijshoarma

Een gerecht met een Grieks tintje: flatbread met kipdijshoarma. Het flatbread beleg je met tzatziki, spinazie, gegrilde paprika en natuurlijk de kipdijshoarma. Wedden dat dit zo’n maaltijd is die bij iedereen in de smaak valt?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept flatbread met kipdijshoarma

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken van 3 cm.
2
Bereid de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit ondertussen een grillpan met 1/3 van de olijfolie en gril de stukken paprika 6 min. Meng met de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de kipdijshoarma in 7 min. gaar.
5
Verdeel de tzatziki, spinazie, gegrilde paprika en kipdijshoarma over de flatbreads en serveer.

De lekkerste toppings voor op jouw flatbread

Je hebt vast wel eens flatbread op bij een soepje of een curry, maar eet je het ook wel eens met allerlei lekkere toppings als lunch of als hoofdgerecht? Kies voor Mediterraans flatbread en beleg het bijvoorbeeld met komkommer, tzatziki, halloumi, tomaat en rode ui. Ook lekker is de combinatie hummus, geroosterde paprika, olijf, feta en rucola.

Receptinspiratie nodig? Wij zetten een drietal flatbread recepten op een rijtje voor je:

  • Flatbread met crispy chili biefstuk: ben je net als wij dol op biefstuk? Probeer dan zeker dit flatbread met crispy chili biefstuk! De biefstuk bak je samen met de paprika in een sausje van limoen, gember, chilisaus, sojasaus, ketjap en sriracha. Dit geeft het vlees een heerlijke lichtzoete én licht pittige smaak. Top af met crispy chili olie, koriander en chilivlokken voor een hemelse smaaksensatie.
  • Chicken Caesar salad flatbreads: geïnspireerd op de klassieke Caesar salade, is dit flatbread eentje om je vingers bij af te likken. Je belegt de flatbreads met geraspte mozzarella en gegrilde kipstukjes en schuift het vervolgens de oven in. Wanneer de flatbreads de oven weer uitkomen verdeel je er de salade bestaande uit romaine sla, knoflookcroutons, Caesar dressing en Parmezaanse kaas overheen.
  • Flatbread met opgeklopte feta en crunchy cannellinibonen: wist je dat je flatbread heel gemakkelijk zelf kan maken? In dit recept leer je hoe! Het enige dat je ervoor nodig hebt is zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt. Het zelfgemaakte flatbread beleggen we met crunchy cannellinibonen en opgeklopte feta. Ontzettend lekker en echt eens iets anders!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via