Köfte is oorspronkelijk een Turks gerecht. Wij serveren het gekruide gehakt met een frisse salade van bulgur, babyspinazie en verse kruiden. Een heerlijk gerecht om buiten te eten, want deze köftes zijn ook perfect op de barbecue klaar te maken!
Köfte is een Turks vleesgerecht. Het zijn een soort gehaktballetjes van lamsgehakt, rundergehakt of een mengsel hiervan. Het gerecht wordt gekruid met ui, peterselie en komijn.
Meestal wordt lams- of rundvlees gebruikt om köfte te maken, maar je kunt ook kip- of kalkoengehakt gebruiken als je dat liever hebt. Het is belangrijk om gehakt te gebruiken met een hoog vetgehalte (ongeveer 20% tot 25%) zodat de köfte sappig blijft tijdens het koken en niet uitdroogt.
Köfte is lekker met salade, platbrood, yoghurtsaus (zoals cacık of tzatziki) en eventueel gegrilde groenten zoals paprika, ui en tomaat.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment