Print opties

Sluiten

Gegrilde spitskool met bulgur

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de helft van de peterselie fijn. Hak de overige peterselie grof. Pers het sap uit 2/3 van de citroen. Snijd de overige citroen in schijfjes. Wanneer de bulgur klaar is en al het vocht heeft opgenomen, voeg je het sap van de citroen samen met de fijngehakte peterselie, knoflooksaus en peper en zout toe. Mix door elkaar en houd even warm.
2
Snijd ondertussen de spitskool in kwarten en besprenkel met de helft van de olijfolie en ras el hanout. Masseer alles goed in met je handen.
3
Verhit de overige olijfolie in een grillpan op hoog vuur en gril de spitskool rondom goudbruin.
4
Serveer de spitskool met de bulgur, schijfjes citroen en de grove peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.