In samenwerking met:
Gegrilde Witte Asperges Met Doperwtenpuree
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gegrilde witte asperges met doperwtenpuree

Witte asperges zijn een heerlijke seizoensgroente die op verschillende manieren bereid kan worden. In dit recept worden de asperges gegrild en geserveerd met een romige doperwtenpuree. De combinatie van hartige asperges en de zoete puree zorgt voor een smaakvolle maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gegrilde witte asperges met doperwtenpuree

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plaats 25 min. in de oven.
2
Breng ondertussen een hoge pan met water, zout en de helft van de roomboter aan de kook. Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges 8 min., haal uit het kookvocht en laat afkoelen.
3
Kook de doperwten 10 min. in het kookvocht van de asperges. Blend de doperwten tot een gladde puree met een soeplepel kookvocht en de overgebleven roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een grillpan met de overgebleven olijfolie en gril de asperges 5 min.
5
Snijd ondertussen de tuinkers los en haal de plakken serranoham uit elkaar.
6
Verdeel de doperwtenpuree over de borden, leg hier de asperges, cherrytomaten en serranoham op. Garneer met de tuinkers.

Tip: maak later een pesto met de overige doperwten uit de diepvries.

Match made in heaven: asperges en doperwten

Witte asperges en doperwten zijn twee groenten die niet alleen goed passen bij de lente en de zomer, maar ook een fantastische combinatie vormen op het bord. De zoete smaak van de doperwten vormt een perfecte tegenhanger voor de milde, hartige smaak van de witte asperges. De textuur van de doperwtenpuree zorgt bovendien voor een mooie aanvulling op de zachte textuur van de gegrilde asperges.

De combinatie van witte asperges en doperwten kan op verschillende manieren worden bereid en geserveerd. Naast het serveren van gegrilde asperges met doperwtenpuree, kunnen de twee groenten bijvoorbeeld ook worden gebruikt in een salade of risotto. De zoete smaak van de doperwten kan ook een heerlijke toevoeging zijn aan een klassieke aspergesoep.

Wat deze combinatie nog beter maakt, is dat beide groenten van nature gezond en voedzaam zijn. Witte asperges bevatten onder andere vitamine C en vezels, terwijl doperwten rijk zijn aan eiwitten, ijzer en vitamine K. Kortom, de combinatie van witte asperges en doperwten is niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke voedzaam. Probeer het eens uit en ontdek zelf de heerlijke smaak van deze twee groenten samen!

Nog meer recepten met witte asperges en doperwten

Naast het heerlijke gerecht van DekaMarkt kun je er ook voor kiezen om de combinatie van witte asperges en doperwten te verwerken in een smakelijke ovengerecht. De witte asperges gaan samen met pancetta, doperwten en krieltjes in de oven. Ook lekker: witte asperges met varkenshaas. In dit recept maken we een frisse doperwtencrème.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via