Print opties

Sluiten

Gegrilde witte asperges met doperwtenpuree

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plaats 25 min. in de oven.
2
Breng ondertussen een hoge pan met water, zout en de helft van de roomboter aan de kook. Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges. Kook de asperges 8 min., haal uit het kookvocht en laat afkoelen.
3
Kook de doperwten 10 min. in het kookvocht van de asperges. Blend de doperwten tot een gladde puree met een soeplepel kookvocht en de overgebleven roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een grillpan met de overgebleven olijfolie en gril de asperges 5 min.
5
Snijd ondertussen de tuinkers los en haal de plakken serranoham uit elkaar.
6
Verdeel de doperwtenpuree over de borden, leg hier de asperges, cherrytomaten en serranoham op. Garneer met de tuinkers.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.