Dit gehaktbrood heeft een Italiaans tintje door de smaakmakers als tijm, oregano en zongedroogde tomaten. Plakjes spek bakken lekker krokant en geven het gehaktbrood een heerlijk robuuste smaak. Lekker voor tijdens de paasbrunch en ga je nog eieren zoeken, dan zijn er bij deze al vier eieren verstopt. Vind ze door het gehaktbrood in plakken te snijden.
Een bijzonder gerecht vraagt om een bijzondere wijn. Bij dit Italiaanse gehaktbrood schenken we dan ook de Muranero Ciro van tenuta Iuzzolini. Een blend van de inheemse druiven gaglioppo en magliocco met de internationale cabernet sauvignon en merlot afkomstig uit Calabrië in de teen van de Italiaanse laars. Een heuse krachtpatser. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Met wat je kunt eten bij gehaktbrood kun je echt eindeloos variëren. Je kunt ook veel verder gaan dan de standaard rijst of aardappelen. In plaats hiervan kun je ook kiezen voor frietjes. Wat betreft de groenten bij gehaktbrood kun je het erg goed combineren met broccoli, geglazuurde wortelen of geroosterde spruitjes.
Wil je graag aan de slag met het maken van gehaktbrood, maar weet je niet zo goed hoe lang het in de oven moet? Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het gehaktbrood vervolgens voor ca. 1 uur in de oven. De oventijd kan per recept verschillen natuurlijk, dus volg vooral goed het recept.
Om te weten of het gehaktbrood gaar is en te zorgen dat het niet te gaar wordt, adviseren we het gebruiken van een vleesthermometer. Hiermee kun je ook de temperatuur van binnen meten. Denk hierbij aan een temperatuur van 175 graden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment