Gehaktbrood met hele eieren
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gehaktbrood met hele eieren

Dit gehaktbrood heeft een Italiaans tintje door de smaakmakers als tijm, oregano en zongedroogde tomaten. Plakjes spek bakken lekker krokant en geven het gehaktbrood een heerlijk robuuste smaak. Lekker voor tijdens de paasbrunch en ga je nog eieren zoeken, dan zijn er bij deze al vier eieren verstopt. Vind ze door het gehaktbrood in plakken te snijden.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gehaktbrood met hele eieren

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook 3 van de 4 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Pluk het ciabattabrood fijn en maal in een staafmixer nog fijner. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes. Meng het gehakt, het overige ei, het brood, de tomaatjes, oregano, peterselie en tijm in een mengkom. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
2
Bekleed een cakevorm met plakjes spek. Leg de plakjes spek dakpansgewijs in de cakevorm zodat ze over de rand van de cakevorm hangen.
3
Druk de helft van het gehaktmengsel in de cakevorm, leg de hardgekookte eieren in een rijtje in het midden van de vorm. Vul de rest van de cakevorm met het overige gehakt en vouw de plakjes spek over de bovenkant.
4
Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de cakevorm uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de cakevorm. Serveer naar wens warm of koud.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via