Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook 3 van de 4 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Pluk het ciabattabrood fijn en maal in een staafmixer nog fijner. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes. Meng het gehakt, het overige ei, het brood, de tomaatjes, oregano, peterselie en tijm in een mengkom. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
2
Bekleed een cakevorm met plakjes spek. Leg de plakjes spek dakpansgewijs in de cakevorm zodat ze over de rand van de cakevorm hangen.
3
Druk de helft van het gehaktmengsel in de cakevorm, leg de hardgekookte eieren in een rijtje in het midden van de vorm. Vul de rest van de cakevorm met het overige gehakt en vouw de plakjes spek over de bovenkant.
4
Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de cakevorm uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de cakevorm. Serveer naar wens warm of koud.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.