Deze verrassend lekkere, geroosterde bloemkool is echt een aanrader om te serveren. Door de bechamelsaus is het zacht en romig van smaak. Makkelijk te combineren met een mooi stuk vlees of vis.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept geroosterde bloemkool met bechamelsaus
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de olijfolie en het chilipoeder in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
2
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de aanzet van de steel eraf. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met het oliemengsel. Zet de bakplaat in de oven en controleer na 40 min. tot 1 uur of de bloemkool gaar is. Prik met een mes in de bloemkool, wanneer de bloemkool zacht is, is deze gaar.
3
Smelt de boter, voeg vervolgens de bloem toe, roer door en laat 1 min. garen totdat er belletjes ontstaan. Voeg dan de melk toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door tot er een gebonden saus ontstaat.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment