Geroosterde tomatensoep met gemakballen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Geroosterde tomatensoep met gemakballen

Een heerlijke hartverwarmende soep die makkelijk te maken is. De Kneed & Klaar Gemakballen Klassiek Gekruid zijn een heerlijke toevoeging aan deze soep. De kruidige smaak geeft de soep nog meer diepgang. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Geroosterde tomatensoep met gemakballen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de cherrytomaten en roma tomaten. Pel de ui en knoflook en snijd de ui in kwarten. Verdeel samen met de balsamicoazijn over een ovenschaal en plaats 30 min. in de voorverwarmde oven.  
2
Leg wanneer de tomaten nog 5 min. in de oven moeten de stokbrood kruidenboter op een ovenplaat in de oven. 
3
Bereid ondertussen de Verstegen Kneed & Klaar Gemakballen klassiek gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de gemakballen 7 min.  
4
Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook. Voeg de geroosterde tomaten toe en pureer de soep met een staafmixer.  
5
Voeg de fijne soepgroenten toe en kook nog 3 min. Breng de soep op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout. Snijd de peterselie grof.  
6
Verdeel de soep over de kommen en leg hier de gemakballen op. Garneer de soep met de peterselie en serveer met het stokbrood kruidenboter.  

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via