Print opties

Sluiten

Geroosterde tomatensoep met gemakballen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de cherrytomaten en roma tomaten. Pel de ui en knoflook en snijd de ui in kwarten. Verdeel samen met de balsamicoazijn over een ovenschaal en plaats 30 min. in de voorverwarmde oven.  
2
Leg wanneer de tomaten nog 5 min. in de oven moeten de stokbrood kruidenboter op een ovenplaat in de oven. 
3
Bereid ondertussen de Verstegen Kneed & Klaar Gemakballen klassiek gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de gemakballen 7 min.  
4
Breng een pan met het water en het groentebouillonblokje aan de kook. Voeg de geroosterde tomaten toe en pureer de soep met een staafmixer.  
5
Voeg de fijne soepgroenten toe en kook nog 3 min. Breng de soep op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout. Snijd de peterselie grof.  
6
Verdeel de soep over de kommen en leg hier de gemakballen op. Garneer de soep met de peterselie en serveer met het stokbrood kruidenboter.  
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.