Gevulde Kaneelbroodjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde kaneelbroodjes met appel

Ben je op zoek naar een lekker tussendoortje? Maak eens deze gevulde kaneelbroodjes met appel! Het appelmengsel maak je met kaneel, suiker en rozijnen, waardoor het heerlijk zoet wordt. Bestrijk het bladerdeeg hiermee, rol op en maak er mooie broodjes van. Na het afbakken kan je genieten van heerlijke, knapperige kaneelbroodjes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten

Recept gevulde kaneelbroodjes met appel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appel in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de appel samen met ½ van de kaneel, ⅓ van de suiker, de rozijnen en het water. Zet het vuur uit wanneer de appel zacht en glazig is, dit duurt ongeveer 5 min.
2
Mix ondertussen de zachte boter met de overige kaneel en suiker.
3
Rol het bladerdeeg uit en besmeer het deeg met de kaneelboter. Verdeel de appelblokjes erover en rol het deeg over de lengte op. Snijd in plakken van ongeveer 1,5 cm en leg de kaneelbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en besmeer de kaneelbroodjes ermee. Schuif voor 15 min. in de oven.

Aan de slag met bladerdeeg

Met bladerdeeg maak je de lekkerste zoete baksels! Je bent er vast en zeker al eens zelf mee aan de slag gegaan om bijvoorbeeld appelflappen te maken. Maar naast appelflappen en deze kaneelbroodjes, kan je nog tal van andere bakrecepten met bladerdeeg maken. Inspiratie nodig? Lees snel verder, want wij zetten een aantal smakelijke recepten voor je op een rijtje!

  • De standaard appelflappen kennen we allemaal, maar wat dacht je van s’mores flappen? S’mores is een snack die is over komen waaien uit Amerika en bestaat uit koekjes, marshmallows en chocolade. Ontzettend lekker om te verwerken in s’mores flappen! Voor het deeg gebruik je plakken bladerdeeg, waar je natuurlijk makkelijk de driehoekige s’mores flappen van kan maken. Gevuld met chocoladepasta, marshmallow en Maria koekjes is dit een héérlijk tussendoortje.
  • Naast de gevulde kaneelbroodjes uit het recept op deze pagina, kan je natuurlijk ook gaan voor gevulde appelbollen. Deze lekkernij is heerlijk op een herfstachtige dag na bijvoorbeeld een boswandeling. Het allerlekkerst zijn ze wanneer ze vers uit de oven komen en nog een beetje warm zijn!
  • Een echte Franse klassieker is natuurlijk de tarte tatin. Deze ‘omgekeerde appeltaart’ ken je vast wel. Het is een makkelijk recept, want je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig! De gekarameliseerde laag suiker op de appeltaart maakt de smaakbeleving compleet.

Ben je al eens op vakantie geweest in Portugal? Dan ben je vast en zeker bekend met pastel de nata! Dit overheerlijke gebakje bestaat uit krokant bladerdeeg met daarin custard met een vleugje kaneel en citroen. En met dit recept maak je het relatief gemakkelijk zelf!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via