Gevulde Appelbollen 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde appelbollen met pecannoten en amandelspijs

Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het smaakt ook verrukkelijk! Deze warme appelbollen in een krokant jasje vullen we met amandelspijs met pecannoten. Supermakkelijk om te maken en toch creëer je een ‘wauw’ effect! Geniet op een herfstdag van deze lekkernij of serveer hem als nagerecht op Sinterklaasavond of tijdens de feestdagen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde appelbollen met pecannoten en amandelspijs

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Laat het bladerdeeg afgedekt ontdooien. Hak de pecannoten grof. Meng de pecannoten en de helft van het kaneelpoeder door de amandelspijs.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels en verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor. Vul de appels met de amandelspijs.
3
Klop het ei los. Meng de rest van het kaneelpoeder met de kristalsuiker. Vouw het bladerdeeg rondom de appels, bestrijk met een laagje ei en rol door de kristalsuiker. Plaats de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat, met de vouwrand van het bladerdeeg aan de onderkant.
4
Bak de appelbollen 18 tot 20 min. in de oven.

Genieten van frisse appels

Gevulde appelbollen zijn een heerlijk Nederlands gebakje dat meestal wordt geserveerd tijdens de herfst en winter. Ze bestaan uit hele appels die worden gevuld met een mengsel van suiker, kaneel, rozijnen en soms ook gehakte noten. De appels worden vervolgens omhuld met een laagje deeg en gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het resultaat is een warm, zoet en knapperig dessert dat vaak wordt geserveerd met een beetje poedersuiker eroverheen gestrooid.

Naast deze heerlijke appelbollen zijn er nog meer verrukkelijke desserts die je kunt maken met appels. Zo zijn deze appeldonuts met speculoos een lekker toetje of tussendoortje voor wanneer je zin hebt in iets zoets, maar niet veel in huis hebt. Deze appeldonuts maak je namelijk met maar 5 ingrediënten: appels, speculoos, taartdeeg, ei en kaneelsuiker. Na 15 minuten schuif je ze nog even in de oven en daarna is het genieten! Een ander makkelijk dessert of tussendoortje zijn deze appeltaartmuffins. Wanneer je niet kan kiezen tussen een klassieke appeltaart en lekkere muffins zijn deze appeltaartmuffins hét antwoord. Natuurlijk kan de toef slagroom met kaneel niet ontbreken.

Wil je gaan voor gezondere tussendoortjes? Probeer dan deze appel kwarbollen. De boter en extra suikers laten we achterwege, waardoor ze een stuk gezonder zijn dat andere gebakjes. Lekker voor bij de koffie of thee of wanneer je ziet hebt in een zoet tussendoortje. Fan van cheesecake? Dan moet je deze gezondere appelkruimel cheesecake proberen! De cheesecake vulling maken we van zuivelspread en kwark in plaats van MonChou of mascarpone, en dat scheelt flink!

Enne… Een pannenkoek kan je natuurlijk ook heel goed bereiden met appel! Ontdek alle pannenkoeken recepten op Eatertainment, kies jouw favoriet en ga vandaag nog aan de slag.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.