Ribkarbonade in een heerlijk romige champignonsaus met verse spinazie en krokant gebakken aardappelpartjes, klinkt goed toch? Deze klassieke AVG mag niet ontbreken in jouw weekmenu. Met een paar simpele kruiden zoals paprikapoeder en rozemarijn maak je van jouw maaltijd een feestje.
Tip: heb je gekookte aardappelen over van de dag ervoor? Gebruik ze dat in dit recept om perfect krokant gebakken aardappeltjes te krijgen!
Een populair vleesgerecht dat geliefd is in verschillende landen over de hele wereld: ribkarbonade! Het stuk vlees verwijst meestal naar een dik, bot-in stuk vlees, afkomstig van varkensribben of -koteletten. Wanneer je ribkarbonade zegt, dan denk je aan een heerlijk, sappig stukje vlees. De sappige textuur dankt de ribkarbonade aan het vet en de malsheid van het vlees.
In veel landen wordt karbonade beschouwd als een traditioneel gerecht en staat het regelmatig op het menu in restaurants. In landen als Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten is het bijvoorbeeld een geliefd stukje vlees. Het wordt vaak gegrild, gebakken of gekookt, en soms gemarineerd in verschillende kruiden en sauzen om de smaak nóg lekkerder te maken.
Karbonade kun je op verschillende manieren bereiden. Het kan simpelweg worden gekruid met peper en zout en daarna gegrild of gebakken worden voor een klassieke benadering. Het kan ook worden gepaneerd met broodkruimels of meel, om het vervolgens te frituren, waardoor het een krokante buitenkant krijgt. Een andere optie is om het vlees te marineren in een mengsel van specerijen, knoflook en olie, voordat het wordt gegrild voor extra smaak.
Karbonade wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals aardappelen, groenten, salades of sauzen. Zo kun je karbonade met krieltjes en gewokte spinazie serveren, of kies je voor een karbonade in champignonroomsaus. Wat je ook kiest, een karbonade is altijd een goed idee. Of je nu van eenvoudige, traditionele recepten houdt of graag nieuwe smaakcombinaties wilt uitproberen, karbonade biedt talloze mogelijkheden om van te genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment