Karbonade In ChampignonRoomsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Karbonade in champignonroomsaus en aardappelpartjes

Ribkarbonade in een heerlijk romige champignonsaus met verse spinazie en krokant gebakken aardappelpartjes, klinkt goed toch? Deze klassieke AVG mag niet ontbreken in jouw weekmenu. Met een paar simpele kruiden zoals paprikapoeder en rozemarijn maak je van jouw maaltijd een feestje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept karbonade in champignonroomsaus en aardappelpartjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Schil de aardappel en snijd in partjes. Zet in een pan net onder water. Breng de aardappeltjes aan de kook, kook 6 min. en giet af.
2
Pel ondertussen de ui. Snijd de helft in halve ringen, snipper de andere helft. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de champignons in plakjes. Ris de takjes rozemarijn en hak grof.
3
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ribkarbonade 3 min. per kant aan en haal uit de pan.
4
Verhit de resterende zonnebloemolie in dezelfde pan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de champignons en rozemarijn toe en bak 5 min. mee. Voeg de kookroom toe en kook 5 min. door op middelhoog vuur.
5
Verhit ondertussen een andere koekenpan (zonder olie) op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes 3 min. aan en schep uit de pan. Voeg de halve ringen ui en voorgekookte aardappelpartjes toe en bak in 10 min. goudbruin en krokant. Voeg de laatste minuut het paprikapoeder en de spekreepjes toe.
6
Leg de ribkarbonade in de champignonsaus en laat 3 min. doorwarmen. Voeg de spinazie toe en laat in 2 min. slinken. Serveer de karbonade met de aardappelpartjes.

Tip: heb je gekookte aardappelen over van de dag ervoor? Gebruik ze dat in dit recept om perfect krokant gebakken aardappeltjes te krijgen!

Een stukje vlees waar (bijna) iedereen van geniet

Een populair vleesgerecht dat geliefd is in verschillende landen over de hele wereld: ribkarbonade! Het stuk vlees verwijst meestal naar een dik, bot-in stuk vlees, afkomstig van varkensribben of -koteletten. Wanneer je ribkarbonade zegt, dan denk je aan een heerlijk, sappig stukje vlees. De sappige textuur dankt de ribkarbonade aan het vet en de malsheid van het vlees.

In veel landen wordt karbonade beschouwd als een traditioneel gerecht en staat het regelmatig op het menu in restaurants. In landen als Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten is het bijvoorbeeld een geliefd stukje vlees. Het wordt vaak gegrild, gebakken of gekookt, en soms gemarineerd in verschillende kruiden en sauzen om de smaak nóg lekkerder te maken.

Karbonade kun je op verschillende manieren bereiden. Het kan simpelweg worden gekruid met peper en zout en daarna gegrild of gebakken worden voor een klassieke benadering. Het kan ook worden gepaneerd met broodkruimels of meel, om het vervolgens te frituren, waardoor het een krokante buitenkant krijgt. Een andere optie is om het vlees te marineren in een mengsel van specerijen, knoflook en olie, voordat het wordt gegrild voor extra smaak.

Karbonade wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals aardappelen, groenten, salades of sauzen. Zo kun je karbonade met krieltjes en gewokte spinazie serveren, of kies je voor een karbonade in champignonroomsaus. Wat je ook kiest, een karbonade is altijd een goed idee. Of je nu van eenvoudige, traditionele recepten houdt of graag nieuwe smaakcombinaties wilt uitproberen, karbonade biedt talloze mogelijkheden om van te genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via