Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook voor de pasta. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2
Was de spinazie en tomaten. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder voorzichtig het steeltje van de portobello en snijd het steeltje in stukjes. De portobello laat je heel.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig worden. Schep de helft van de ui en knoflook uit de pan en houd apart. Voeg de stukjes steel van de portobello toe aan de ui en knoflook in de koekenpan en fruit mee.
4
Meng de roomkaas met het mengsel van ui, knoflook en de stukjes steel van de portobello in een kom. Voeg peper en zout toe. Leg de portobello’s in een ingevette ovenschaal. Verdeel het mengsel van roomkaas over de portobello’s en bestrooi met het paneermeel. Bak 10 min. in de oven.
5
Verhit de overige olijfolie in een diepe hapjespan, verwarm de achtergehouden ui en knoflook samen met de tomaten voor 5 min. Voeg de spinazie toe en laat in 5 min. slinken op hoog vuur. Voeg de pasta samen met de extra vierge olijfolie en peper en zout toe en roer het gehaal.
6
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de portobello.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.