Print opties

Sluiten

Gingerbread cookies

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

30 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Snijd de stemgember in kleine stukjes. Verwarm de boter, suiker, maple syrup en stroop in een pan op laag vuur en roer tot het mengsel gesmolten is.
2
Haal van het vuur, voeg alle specerijen, stemgember en baksoda toe en roer tot een beslag. Voeg 380 gr bloem toe en roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg twee uur in de koelkast.
3
Rol het deeg uit op, een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 3-5 mm. Steek zoveel mogelijk vormen uit met uitsteekvormpjes naar keuze.
4
Leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 30 min. in de koelkast, tot de koekjes stevig zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃.
5
Bak de koekjes 8-12 min., dit is afhankelijk van hoe groot ze zijn. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden steviger als ze afkoelen. Laat de koekjes een aantal min. afkoelen op de bakplaat.
6
Maak dan de icing. Zeef hiervoor de poedersuiker boven een kom en mix het citroensap en water er doorheen. Verdeel de icing in bakjes, voeg de kleurstof toe en roer door. Het glazuur moet dik maar gietbaar zijn. Is het glazuur te dik, voeg dan meer water toe. Is het te dun, voeg dan meer poedersuiker toe. Schenk het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.