In samenwerking met:
Latte macchiato à la framboise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Latte macchiato à la framboise

Fan van latte macchiato’s? Dan moet je deze bijzondere latte, met de biologische en Fairtrade koffie van Café Intención, zeker proberen! Zoals gebruikelijk bestaat de latte uit prachtige lagen van koffie en melk, maar wij voegen er kleurrijke en smaakvolle laagjes aan toe. Onderin heerlijke frambozen coulis en bovenop pistache schuim. Voor een echt koffie genietmomentje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept latte macchiato à la framboise

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verdeel de frambozensaus over glazen van minimaal 300 ml zodat er een mooie laag zichtbaar is aan de buitenkant van het glas. Schuim de helft van de melk op en laat kort afkoelen en giet op de frambozen coulis.
2
Zet de espresso en wacht min. 1 min. voordat je de espresso in de glazen schenkt zodat de melk wat steviger wordt en je mooie lagen kan maken. Schenk de espresso met een schenkkannetje langzaam in de glazen op de melk zodat er een derde laag ontstaat.
3
Meng de pistache pasta met de overige melk zodat er een licht groene kleur ontstaat. Schuim deze op en schep het schuim voorzichtig op de latte macchiato.
4
Hak de pistachenootjes grof en garneer de latte macchiato met pistache. Prik verse frambozen aan prikker en leg op het glas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via