In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Indiase dahl met linzen en spinazie

Zin in een culinair avontuur vol warme smaken? Dan is deze Indiase dahl precies wat je zoekt! Een lekker gerecht dat je binnen een half uurtje op tafel zet. De rijke smaken van de linzen, zachte spinazie en exotische specerijen maken dit recept tot een heerlijk gerecht die je zeker eens zou moeten proberen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept indiase dahl met linzen en spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de rode ui en knoflook en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de rode peper en snijd fijn. Schil of was de aardappelen en snijd in blokjes.
2
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 5 min. Voeg de aardappelen toe en bak kort mee. Voeg de garam masala, tomatenblokjes, kokosmelk, water en linzen toe. Vergeet het vocht in de verpakking niet, daar zit mega veel smaak in! Roer en breng zachtjes aan de kook.
3
Voeg de geraspte gember toe en kook het geheel 20 min. zachtjes door.
4
Pureer de dahl, maar zorg ervoor dat het geheel niet helemaal glad wordt. Voeg de spinazie en rode peper toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: ook lekker met naanbrood!

Geniet van comfort food!

Ben je op zoek naar een voedzame comfort maaltijd? Dan moet je de Indiase dahl zeker eens proberen. Dit smaakvolle gerecht is gemaakt met liefde en doordrenkt met kruiden en specerijen. Een maaltijd om van te genieten dus.

De oorsprong van dahl

Dahl is een gerecht dat oorspronkelijk uit India komt. Het wordt gezien als belangrijk onderdeel van de Indiase keuken en is een populair gerecht in het land. Het is namelijk een voedzame en betaalbare bron van eiwitten, zeker voor vegetariërs, van wie er in India veel zijn.

Verschillende variaties op dahl

Verschillende regio’s van India hebben hun eigen unieke variaties op de originele dahl, afhankelijk van de beschikbaarheid van ingrediënten en lokale smaakvoorkeuren. Specerijen zoals komijn, koriander, garam masala, kurkuma en gember worden vaak toegevoegd om een rijke smaak aan het gerecht te geven.

Hoe eet je dahl?

Dahl wordt vaak geserveerd met rijst of versgebakken naanbrood, waardoor het een veelzijdig gerecht is dat zowel als bijgerecht als hoofdgerecht kan dienen. Maar ook als lunch is dahl zeker geen gek idee! Naast India heeft het gerecht ook zijn weg gevonden naar andere keukens over de hele wereld, waar het ook een geliefd gerecht is vanwege zowel de smaak als het feit dat dahl erg voedzaam is.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?