Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten acar van rode kool
Gehaktballetjes
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
1
Voor de acar: Pel en pers de knoflook en snijd de rode peper in dunne ringen. Schil de mango, snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd beide in kleine gelijke blokjes.
2
Voeg de gesneden rode peper en knoflook samen met azijn, suiker, kurkuma, en gemberpoeder toe aan een steelpan en verwarm op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Voeg de rode kool toe en laat deze zacht worden op laag vuur voor 5 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Voeg vervolgens de mango en komkommer toe en schep om.
3
Voor de gehaktballetjes: Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Meng dit met het gehakt, paneermeel, ei, 1 el ketjap, komijnpoeder, korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, kokosmelk, vissaus, 1 tl sambal en zout en peper.
4
Rol ballen van het gehakt ter grootte van een golfbal. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Draai het vuur laag, voeg het water, het citroensap en resterende ketjap, gemberpoeder en sambal toe. Laat 20 minuten garen, draai regelmatig om.
5
Serveer de gehaktballen met de acar van rode kool en andere gerechten van de rijsttafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Cuisine
Aziatisch
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via