
Ingelegde groenten zijn ideaal om als topping op sandwiches te gebruiken. Of in wraps of salades. Deze frisse, knapperige groenten op zuur geven meteen een smaaksensatie aan je gerecht. Combineer bijvoorbeeld met de mini Turkse pizza’s!
Met ingelegde groenten geef je kleur, een beetje pit én extra smaak aan je gerecht. Natuurlijk kan je gewoon een potje uit de supermarkt halen, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf je eigen ingelegde groenten te maken. Of je nu kiest voor lekker knapperige komkommer, rode ui met pit of een mix van verschillende groenten, het is altijd een goede toevoeging aan je gerecht.
Groenten inleggen, ook wel inmaken genoemd, wordt al eeuwenlang gedaan. Niet alleen voor een lekker smaakje, maar vooral om groenten langer te bewaren. Het inleggen in azijn was een goede methode om bacteriën te doden. Daardoor bleven de groenten veel langer goed. Zuurkool, augurk en kimchi zijn hier voorbeelden van. Tegenwoordig worden ingelegde groenten vooral voor de extra smaak gebruikt. De combinatie van het fris-zure, met soms ook een zoete toets, maakt dat ingelegde groenten passen bij heel veel verschillende maaltijden. Vaak wordt het gebruikt bij salades en sandwiches, maar je kan het ook als topping over kleine borrelhapjes gebruiken.
Niet alleen is het inleggen van groente handig en lekker, het staat ook nog eens leuk in je keuken. De gekleurde groenten in glazen potjes vallen meteen op op het aanrecht of op een plankje. Vaak vind je in dit soort potjes komkommer, paprika of ui, maar je kan er eigenlijk instoppen wat je wil. Experimenteer eens met een ander soort groente en voeg wat chili toe voor extra pit.
De ingelegde groenten zijn het lekkerst als je ze eerst een paar dagen hebt laten staan. Als een potje eenmaal open is, blijft het weken tot maanden goed in de koelkast. Blijf wel altijd goed opletten en ruik en proef altijd voor gebruik.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment