Mini Turkse Pizza's Met Ingelegde Groenten2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees

Mini Turkse pizza’s met ingelegde groenten

Zin in een lichte en makkelijke avondmaaltijd? Met deze mini Turkse pizza’s zit je altijd goed. Ze zijn gemaakt op basis van wraps met gekruid gehakt. Bovenop vind je fris-zure ingelegde groenten om het gerechtje compleet te maken. Ook ideaal als hartige snack op een gezellige weekenddag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Mini Turkse pizza’s met ingelegde groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng samen met het gehakt en de tomatenpuree, koriander, komijnzaad, paprikapoeder, peper en zout. Hou wat peterselie achter voor de garnering.
2
Verdeel het gehaktmengsel over de mini tortilla’s en druk dit goed plat. Verwarm een pan en leg de tortilla met de gehaktkant naar beneden. Druk de tortilla aan zodat het gehakt gelijkmatig bakt. Bak in 4 min. gaar.
3
Snijd de limoen in partjes. Garneer de pizza's met ingelegde groenten, overgebleven peterselie en een partje limoen. Serveer direct.

Recepten uit de Turkse keuken

Hou je van gerechten die niet alleen kleurrijk én smaakvol zijn, maar ook boordevol geurige kruiden? Dan zit je goed met de Turkse keuken. Turkse gerechten zijn vaak perfect om te delen, want in Turkije is eten veel meer dan alleen eten. Gastvrijheid en samenzijn staat hier hoog in het vaandel, dus tafels staan vaak vol met van alles en nog wat. Niets leukers dan lekker eten samen delen!

In Turkse recepten vind je veel invloeden terug uit het Midden-Oosten en Azië. Er wordt vooral gewerkt met verse, pure ingrediënten. Van sappige tomaten en pure olijfolie tot verse munt en citroen, het zijn smaken die je vaak terugvindt in Turkse gerechten. Qua kruiden wordt er regelmatig sumak gebruikt, een kruid met een citroenachtige, friszure smaak. Lekker bij vleesgerechten maar ook in salades.

Van romige hummus en knapperige börek tot kruidige kip kebab en een broodje shoarma met lamsvlees, de Turkse keuken zit vol lekkere verrassingen. Als zoetekauw en toetjesliefhebber is baklava als dessert of snack echt iets voor jou. Wist je dat baklava officieel minimaal 9 of 10 laagjes moet hebben? Anders mag het eigenlijk geen baklava genoemd worden. De Turkse keuken draait helemaal om balans tussen zoet, zuur, zout en kruidig. Precies wat het zo bijzonder maakt.

De leukste manier om Turkse gerechten te eten is in de vorm van shared dining. Mezze is de Turkse variant van tapas. Je vindt het veel in Turkse restaurants, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Zet de tafel vol met verschillende soorten hummus, baba ganoush en kleine vis- en vleesgerechtjes. Een goed gezelschap erbij en genieten maar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Turks
Soort
Wraps & Tortilla's
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via