Jambalaya is een heerlijk eenpansgerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten. Door de kip, chorizo en notenrijst in een pan te koken, krijg je samen met de cajunkruiden en groenten een ware smaakexplosie.
Een jambalaya bevat in ieder geval groente, rijst en vlees. Vaak is dit kip, in combinatie met een smaakmaker als chorizo of ham. Dit pittige gerecht vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten. In Louisiana om precies te zijn. Er zijn verschillende varianten mogelijk. Jambalaya is een ideaal gerecht om van tevoren voor te bereiden. Verder doet voornamelijk de pan het werk terwijl de smaken intrekken.
Eet je geen varkensvlees? Je kunt de chorizo ook vervangen door bijvoorbeeld vegetarische spekjes.
Ben je wel fan van chorizo? Dan moet je onze meloengazpacho met chorizo en witte druif zeker hebben geprobeerd! Bekijk het recept hier!
Als je maar een paar basis kruiden hebt, dan kan je het cajun recept versimpelen. Je kan het dan houden bij cayennepeper, gedroogde tijm, chilipoeder en paprikapoeder.
In een jambalaya worden vaak cajunkruiden gebruikt. Typische jambala kruiden zijn dus paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, cayennepeper, chilivlokken en tijm. Naar wens kan je er ook nog gemalen zeezout en zwarte peper toevoegen.
Naast dit heerlijke risotto gerecht zijn er nog vele andere recepten die je kunnen inspireren. Ontdek alle risotto recepten en geniet!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment