Jambalaya Met Chorizo En Notenrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip jambalaya met chorizo en notenrijst

Jambalaya is een heerlijk eenpansgerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten. Door de kip, chorizo en notenrijst in een pan te koken, krijg je samen met de cajunkruiden en groenten een ware smaakexplosie.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken

Recept kip jambalaya met chorizo en notenrijst

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
1
Verhit in een grote pan de olijfolie en bak de kipdijfiletreepjes in 4 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en zet opzij.
2
Bak de chorizo in dezelfde pan in 2 minuten krokant. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Doe de wortel, paprika en prei erbij en bak 6 minuten mee.
3
Voeg de notenrijst, de cajunkruiden en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Breng dit samen met de tomatenblokjes en de bouillon aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
4
Voeg na 10 minuten de kip weer toe. Schep op het laatst de peterselie erdoorheen.

Wat is jambalaya en wat zit erin?

Een jambalaya bevat in ieder geval groente, rijst en vlees. Vaak is dit kip, in combinatie met een smaakmaker als chorizo of ham.  Dit pittige gerecht vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten. In Louisiana om precies te zijn. Er zijn verschillende varianten mogelijk. Jambalaya is een ideaal gerecht om van tevoren voor te bereiden. Verder doet voornamelijk de pan het werk terwijl de smaken intrekken.

Waarmee kan ik chorizo vervangen?

Eet je geen varkensvlees? Je kunt de chorizo ook vervangen door bijvoorbeeld vegetarische spekjes.

Ben je wel fan van chorizo? Dan moet je onze meloengazpacho met chorizo en witte druif zeker hebben geprobeerd! Bekijk het recept hier!

Waarmee kan ik cajunkruiden vervangen?

Als je maar een paar basis kruiden hebt, dan kan je het cajun recept versimpelen. Je kan het dan houden bij cayennepeper, gedroogde tijm, chilipoeder en paprikapoeder.

Wat zijn echte jambalaya kruiden?

In een jambalaya worden vaak cajunkruiden gebruikt. Typische jambala kruiden zijn dus paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, cayennepeper, chilivlokken en tijm. Naar wens kan je er ook nog gemalen zeezout en zwarte peper toevoegen.

 

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Noten
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via