Jambalaya Met Chorizo En Notenrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip jambalaya met chorizo en notenrijst

Jambalaya is een heerlijk eenpansgerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten. Door de kip, chorizo en notenrijst in een pan te koken, krijg je samen met de cajunkruiden en groenten een ware smaakexplosie.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip jambalaya met chorizo en notenrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Snijd de chorizo en paprika in blokjes. Snijd de worteltjes in plakjes en de prei in halve ringen. Pel en snipper de ui. Verhit in een grote pan de olijfolie en bak de kipdijfiletreepjes in 4 min. goudbruin. Schep ze uit de pan en zet opzij.
2
Bak de chorizo in dezelfde pan in 2 min. krokant. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Voeg vervolgens de wortel, paprika en prei erbij en bak 6 min. mee.
3
Voeg de notenrijst, de cajunkruiden en het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Breng dit samen met de tomatenblokjes en de bouillon aan de kook en laat 20 min. zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Voeg na 10 min. de kip weer toe.
4
Hak de peterselie grof en schep vlak voor het serveren erdoorheen.

Wat is jambalaya en wat zit erin?

Een jambalaya bevat in ieder geval groente, rijst en vlees. Vaak is dit kip, in combinatie met een smaakmaker als chorizo of ham.  Dit pittige gerecht vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten. In Louisiana om precies te zijn. Er zijn verschillende varianten mogelijk. Jambalaya is een ideaal gerecht om van tevoren voor te bereiden. Verder doet voornamelijk de pan het werk terwijl de smaken intrekken.

Waarmee kan ik chorizo vervangen?

Eet je geen varkensvlees? Je kunt de chorizo ook vervangen door bijvoorbeeld vegetarische spekjes.

Ben je wel fan van chorizo? Dan moet je onze meloengazpacho met chorizo en witte druif zeker hebben geprobeerd! Bekijk het recept hier!

Waarmee kan ik cajunkruiden vervangen?

Als je maar een paar basis kruiden hebt, dan kan je het cajun recept versimpelen. Je kan het dan houden bij cayennepeper, gedroogde tijm, chilipoeder en paprikapoeder.

Wat zijn echte jambalaya kruiden?

In een jambalaya worden vaak cajunkruiden gebruikt. Typische jambala kruiden zijn dus paprikapoeder, uipoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, cayennepeper, chilivlokken en tijm. Naar wens kan je er ook nog gemalen zeezout en zwarte peper toevoegen.

Meer risotto recepten

Naast dit heerlijke risotto gerecht zijn er nog vele andere recepten die je kunnen inspireren. Ontdek alle risotto recepten en geniet!

 

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via