Heb jij al eens van Johnny cakes gehoord? Deze gefrituurde broodjes eten ze veel op de Antillen. Edsilia Rombley maakt ze ook graag thuis voor haar familie. Je kan ze vullen met tal van ingrediënten, maar Edsilia vult ze graag met kaas! Haar tip: leg de kaas in de Johnny cakes wanneer ze nog warm zijn, dan smelt de kaas.
Tip: heb je een keukenmachine in huis? Kneed het deeg soepel in de keukenmachine.
Serveertip: vul je Johnny cakes met je favoriete ingrediënten zoals kaas, vleeswaren of groenten.
In onze nieuwe videoserie ‘De smaak van het leven’ gaat host Kelly ter Horst samen met bekende Nederlanders de keuken in. Terwijl ze een geliefd familierecept bereiden, komen de mooiste verhalen én herinneringen naar boven. Van grappige anekdotes tot ontroerende herinneringen – deze serie brengt smaken én verhalen samen. De eerste aflevering bekijk je op 17 maart!
Hoewel je Johnny cakes niet snel vindt in Nederland, vinden wij dat daar verandering in moet komen! Want wat zijn deze gefrituurde platte broodjes onweerstaanbaar lekker. Johnny cakes zijn dus gefrituurde broodjes, waarvan het deeg wordt gemaakt van ingrediënten als bloem, bakpoeder, water, melk, een vleugje zout en wat suiker. Het deeg wordt vervolgens soepel gekneed, uitgerold tot schijven en daarna gefrituurd. Hierdoor zwellen de broodjes op en kan je ze gemakkelijk opensnijden om te vullen met al je favoriete ingrediënten! Denk aan gestoofde kabeljauw, hete kip of zoals Edsilia graag doet met kaas.
Van oorsprong komen de gefrituurde broodjes uit Trinidad en Tobago, maar al snel werden ze in de rest van het Caraïbisch gebied gegeten. In deze gebieden kom je overal op straat wel een plek tegen waar je Johnny cakes kan halen. Ga je thuis aan de slag met het maken van je eigen Johnny cakes? Serveer de broodjes dan bij de borrel! Of vul ze lekker met veel ingrediënten, dan zijn ze ook heerlijk voor een brunch in het weekend of lekker lunch recept. Tip: snijd de broodjes open wanneer ze nog een beetje warm zijn, dan zijn de Johnny cakes nog lekkerder!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment