Johnny Cakes2 (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Johnny cakes

Heb jij al eens van Johnny cakes gehoord? Deze gefrituurde broodjes eten ze veel op de Antillen. Edsilia Rombley maakt ze ook graag thuis voor haar familie. Je kan ze vullen met tal van ingrediënten, maar Edsilia vult ze graag met kaas! Haar tip: leg de kaas in de Johnny cakes wanneer ze nog warm zijn, dan smelt de kaas.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Edsilia Rombley

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Johnny cakes

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Smelt de ongezouten roomboter op laag vuur. Meng de tarwebloem en het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gesmolten roomboter toe. Meng in een andere kom het water met de melk, het zout en de suiker en voeg toe aan het deegmengsel. Kneed het geheel met de handen tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat 20 min. rusten.
2
Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 150 gr en druk plat zodat er een schijf ontstaat. Rol de schijven uit totdat ze ongeveer 7 mm dik zijn.
3
Verhit de olie tot 170°C en frituur de Johnny cakes in 5-7 min. gaar en goudbruin. Frituur de Johnny cakes per keer. Laat de Johnny cakes afkoelen en vul met je favoriete ingrediënten.

Tip: heb je een keukenmachine in huis? Kneed het deeg soepel in de keukenmachine.

Serveertip: vul je Johnny cakes met je favoriete ingrediënten zoals kaas, vleeswaren of groenten.

edsilia

De smaak van het leven

In onze nieuwe videoserie ‘De smaak van het leven’ gaat host Kelly ter Horst samen met bekende Nederlanders de keuken in. Terwijl ze een geliefd familierecept bereiden, komen de mooiste verhalen én herinneringen naar boven. Van grappige anekdotes tot ontroerende herinneringen – deze serie brengt smaken én verhalen samen. De eerste aflevering bekijk je op 17 maart!

De geschiedenis van Johnny cakes

Hoewel je Johnny cakes niet snel vindt in Nederland, vinden wij dat daar verandering in moet komen! Want wat zijn deze gefrituurde platte broodjes onweerstaanbaar lekker. Johnny cakes zijn dus gefrituurde broodjes, waarvan het deeg wordt gemaakt van ingrediënten als bloem, bakpoeder, water, melk, een vleugje zout en wat suiker. Het deeg wordt vervolgens soepel gekneed, uitgerold tot schijven en daarna gefrituurd. Hierdoor zwellen de broodjes op en kan je ze gemakkelijk opensnijden om te vullen met al je favoriete ingrediënten! Denk aan gestoofde kabeljauw, hete kip of zoals Edsilia graag doet met kaas.

Van oorsprong komen de gefrituurde broodjes uit Trinidad en Tobago, maar al snel werden ze in de rest van het Caraïbisch gebied gegeten. In deze gebieden kom je overal op straat wel een plek tegen waar je Johnny cakes kan halen. Ga je thuis aan de slag met het maken van je eigen Johnny cakes? Serveer de broodjes dan bij de borrel! Of vul ze lekker met veel ingrediënten, dan zijn ze ook heerlijk voor een brunch in het weekend of lekker lunch recept. Tip: snijd de broodjes open wanneer ze nog een beetje warm zijn, dan zijn de Johnny cakes nog lekkerder!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?