Print opties

Sluiten

Johnny cakes van Edsilia Rombley

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Smelt de ongezouten roomboter op laag vuur. Meng de tarwebloem en het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gesmolten roomboter toe. Meng in een andere kom het water met de melk, het zout en de suiker en voeg toe aan het deegmengsel. Kneed het geheel met de handen tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat 20 min. rusten.
2
Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 150 gr en druk plat zodat er een schijf ontstaat. Rol de schijven uit totdat ze ongeveer 7 mm dik zijn.
3
Verhit de olie tot 170°C en frituur de Johnny cakes in 5-7 min. gaar en goudbruin. Frituur de Johnny cakes per keer. Laat de Johnny cakes afkoelen en vul met je favoriete ingrediënten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.