kabeljauw uit de oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kabeljauw uit de oven met venkel en wortel

Kabeljauw is een witvis en vrij neutraal van smaak. Door smaakmakers als rode ui, knoflook en witte wijn toe te voegen, krijgt de vis een heerlijke smaak. Naast een korte bereiding is dit gerecht ook nog eens eenvoudig te maken, want de oven doet het werk.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kabeljauw uit de oven met venkel en wortel

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de helft van de rode ui in halve ringen en de helft van de knoflook fijn.
2
Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer daarna de kwarten zodat er partjes ontstaan. Schil de wortel en snijd in reepjes van ongeveer 5 cm lang en 1 cm breed.
3
Meng de rode ui, knoflook, venkel, wortel en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep het geheel op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
4
Snipper de overige rode ui en knoflook. Verhit ¼ van de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook aan. Blus af met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Verkruimel het blokje visbouillon in de saus en roer goed door.
5
Plaats de kabeljauwfilets in een ovenschaal en giet de hete saus over de vis. Scheur de sneetjes brood in stukken en verdeel over de saus. Besprenkel het brood met de overige olijfolie.
6
Plaats de ovenschaal in de oven bij de groenten en stoof de vis in ongeveer 15 min. gaar.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Selderij
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via