Print opties

Sluiten

Kabeljauw uit de oven met venkel en wortel

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de helft van de rode ui in halve ringen en de helft van de knoflook fijn.
2
Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer daarna de kwarten zodat er partjes ontstaan. Schil de wortel en snijd in reepjes van ongeveer 5 cm lang en 1 cm breed.
3
Meng de rode ui, knoflook, venkel, wortel en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep het geheel op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
4
Snipper de overige rode ui en knoflook. Verhit ¼ van de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook aan. Blus af met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Verkruimel het blokje visbouillon in de saus en roer goed door.
5
Plaats de kabeljauwfilets in een ovenschaal en giet de hete saus over de vis. Scheur de sneetjes brood in stukken en verdeel over de saus. Besprenkel het brood met de overige olijfolie.
6
Plaats de ovenschaal in de oven bij de groenten en stoof de vis in ongeveer 15 min. gaar.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.