Borrelen is altijd een goed idee, zeker wanneer er lekkere recepten op een borrelplank staan! Probeer eens kip aubergine taco’s van DekaMarkt. Makkelijk te maken en heerlijk in combinatie met zelfgemaakte sriracha mayonaise.
Tip: serveer bij dit borrelhapje een goede rode wijn, zoals de Cruse Selection Merlot.
Hoewel wij taco’s kennen als een harde schelp, wordt een traditionele taco ook gemaakt van een zachte tortilla. Logisch dus dat er soms een verwarring ontstaat! In principe is een tortilla de naam van een pannenkoek waarin je een vulling doet van bijvoorbeeld bonen. Wanneer je het vult en oprolt, spreken we van een tortillawrap. Wanneer je het dubbelvouwt, heb je een taco. Wist je dat de harde tacoschelpen in Amerika zijn bedacht? Deze schelpen zijn geïnspireerd op de Mexicaanse ‘tacos dorados’, een gefrituurde tortilla. Of je nu kiest voor de knapperige taco of de zachte variant: taco’s zijn altijd een goed idee.
Het antwoord is vrij simpel: met alles wat je lekker vindt! Ga voor een traditionele taco met gekruid rundergehakt, zwarte bonen en avocado of maak een vegetarische variant uit de oven met een bonenmix, oude kaas en avocadomousse. Ook lekker: vistaco’s. Verrassend fris dankzij de avocado-yoghurtsaus en lekker pittig door de mangosalsa. Of je nu kiest voor vlees, vis of vegetarisch, met de vulling van taco’s kun je eindeloos variëren.
Niet alleen krokante taco’s met kip zijn lekker, ook zachte tortilla taco’s met Koreaanse kip zijn verrukkelijk. Deze kiptaco is een Koreaanse versie van de traditionele Mexicaanse taco, geserveerd met pulled chicken in Koreaanse marinade en knapperige groenten. Liever zoet? Ga dan aan de slag met cheesecake taco’s met blauwe bessen. Superlekker en hartstikke makkelijk om te maken. Serveer het bij de paasbrunch met het gezin of als dessert.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment