In samenwerking met:
Borrelplank Vlees
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip aubergine taco’s

Borrelen is altijd een goed idee, zeker wanneer er lekkere recepten op een borrelplank staan! Probeer eens kip aubergine taco’s van DekaMarkt. Makkelijk te maken en heerlijk in combinatie met zelfgemaakte sriracha mayonaise.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kip aubergine taco’s

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kippendij in stukken van 2 cm en marineer deze met de tacokruiden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
2
Verhit een pan met olijfolie en bak de kip 3 min. aan, voeg hier de aubergine aan toe en bak deze 6 min. mee tot de kip gaar is.
3
Verdeel de taco tubs over een rooster en plaats in de oven. Bak de taco tubs volgens de aanwijzing op de verpakking.
4
Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha. Ris de blaadjes van de takjes peterselie. Vul de taco tubs met de kippendij en aubergine en verdeel hier de sriracha mayonaise over. Garneer de taco’s met de blaadjes platte peterselie.

Tip: serveer bij dit borrelhapje een goede rode wijn, zoals de Cruse Selection Merlot.

Wat is het verschil tussen een tortilla en taco?

Hoewel wij taco’s kennen als een harde schelp, wordt een traditionele taco ook gemaakt van een zachte tortilla. Logisch dus dat er soms een verwarring ontstaat! In principe is een tortilla de naam van een pannenkoek waarin je een vulling doet van bijvoorbeeld bonen. Wanneer je het vult en oprolt, spreken we van een tortillawrap. Wanneer je het dubbelvouwt, heb je een taco. Wist je dat de harde tacoschelpen in Amerika zijn bedacht? Deze schelpen zijn geïnspireerd op de Mexicaanse ‘tacos dorados’, een gefrituurde tortilla. Of je nu kiest voor de knapperige taco of de zachte variant: taco’s zijn altijd een goed idee.

Waarmee vul je een taco?

Het antwoord is vrij simpel: met alles wat je lekker vindt! Ga voor een traditionele taco met gekruid rundergehakt, zwarte bonen en avocado of maak een vegetarische variant uit de oven met een bonenmix, oude kaas en avocadomousse. Ook lekker: vistaco’s. Verrassend fris dankzij de avocado-yoghurtsaus en lekker pittig door de mangosalsa. Of je nu kiest voor vlees, vis of vegetarisch, met de vulling van taco’s kun je eindeloos variëren.

Lekkere taco recepten

Niet alleen krokante taco’s met kip zijn lekker, ook zachte tortilla taco’s met Koreaanse kip zijn verrukkelijk. Deze kiptaco is een Koreaanse versie van de traditionele Mexicaanse taco, geserveerd met pulled chicken in Koreaanse marinade en knapperige groenten. Liever zoet? Ga dan aan de slag met cheesecake taco’s met blauwe bessen. Superlekker en hartstikke makkelijk om te maken. Serveer het bij de paasbrunch met het gezin of als dessert.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via