Kruidenboter is een product dat geliefd is bij jong en oud. Lekker op een stokbroodje bij de BBQ, gesmolten op een biefstukje of lekker door de saus. Je kunt er alle kanten mee op en het is heel makkelijk zelf te maken. De klassieke kruidenboter wordt vaak gemaakt met peterselie, bieslook en knoflook. Maar als je het zelf maakt kun je de boter maken met je eigen favoriete kruiden. Hak ze fijn, meng met boter en klaar is Kees! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.
Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.
Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment