Klassieke Kruidenbote
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Klassieke kruidenboter

Kruidenboter is een product dat geliefd is door jong en oud. Lekker op een stokbroodje bij de BBQ, gesmolten op een biefstukje of lekker door de saus. Je kunt er alle kanten mee op en het is heel makkelijk zelf te maken. De klassieke kruidenboter wordt vaak gemaakt met peterselie, bieslook en knoflook. Maar als je het zelf maakt kun je de boter maken met je eigen favoriete kruiden. Hak ze fijn, meng met boter en klaar is Kees! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept klassieke kruidenboter

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop de roomboter op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een staafmixer met garde. Wanneer de boter lichter wordt van kleur is deze genoeg opgeklopt.
2
Verwijder de takjes van de peterselie en hak de blaadjes zo fijn mogelijk. Snijd de bieslook in dunne ringen. Rasp de knoflook met een fijne rasp en pers het sap uit de citroen.
3
Meng de kruiden, knoflook en het citroensap door de opgeklopte boter. Breng op smaak met zeezout.
4
Serveer de kruidenboter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren in de vriezer.

Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via