Deze zongedroogde tomaten-olijvenboter is perfect om het zomerse gevoel weer een beetje in huis te halen. Spanje is groot producent van zongedroogde tomaten en olijven, dus door deze boter waan je je echt in Spaanse sferen. Serveer de boter eens met “Pan de aceite”, de Spaanse tegenhanger van de Italiaanse focaccia. De Spaanse zon was op die manier nog nooit zo dichtbij! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.
Tip: Wil je een rol zongedroogde tomaten-olijvenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.
Ook zo’n fan van zongedroogde tomaat? Dan hebben wij een aantal lekkere recepten voor je op onze website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een breekbrood met mozzarella en zongedroogde tomaten? Dit gerechtje past ook nog eens perfect op je borrelplank! En wil je meer inspiratie? Bekijk dan onze recepten met zongedroogde tomaat op onze website.
Zongedroogde tomaten worden daadwerkelijk ook in de zon gedroogd, het proces duurt ongeveer een week. De tomaten worden doormidden gesneden en gezout. Hierna liggen ze ongeveer een week onder de zon te drogen.
Zongedroogde tomaten bewaar je op een droge koele plek in een gesloten verpakking, en niet in zonlicht. Ze zijn tot wel 12 maanden houdbaar, maar kijk altijd naar de datum op de verpakking.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment